Obrtu Grubešić Povelja Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Među šest dobitnika ovogodišnje Povelje Zagrebačke županije je i Obrt Grubešić iz Topolovca. Ovo javno županijsko priznanje njegov vlasnik Miljenko Grubešić primio je na svečanoj sjednici županijske Skupštine prošlog petka.

Obrt Grubešić posluje od 1986. godine, kada ga je otvorila majka Kata, kasnije se uključio i otac Josip, a prije deset godina na njegovo je čelu stao Miljenko. – Otac je godina radio u PIK-u Vrbovec na generalnom održavanju, ja sam po struci veterinar, također radio u PIK-u, i mislim da smo spojili tehnička znanja i iskustvo oca s mojim poznavanjem propisa, pa smo sve skupa uklopili i kao cjelovitu uslugu nudimo svojim kupcima – priča nam Miljenko Grubešić.

Osnovna djelatnost ove firme su proizvodi od inoxa za prehrambene industrije. – Do prije par godina preko 80 posto proizvodnje išlo je za tvrtke u sastavu Agrokora. Onda je to „puklo“, ali smo se – usprkos krizi – održali, našli nove kupce i njihov broj svakodnevno raste. Naravno, ne libimo se prihvatiti bilo kojeg posla, pa danas ovdje radimo i na tisuće različitih proizvoda: razna sita za kombajne, elemente za bazene i slično. Ne znam ni sam, što sve nismo radili. Posao se danas ne bira. Kupaca ima i, na sreću, ne moramo ih tražiti kucajući od vrata do vrata. Zna se za nas i zato dolaze – dodaje.                                                                      – Trenutno imamo deset zaposlenih, marljivih i cijenjenih radnika i svi zajedno funkcioniramo kao jedna obitelj. Možda zato i opstajemo i kad nam je najteže. Inače, od početka poslovanja ova kuća nijednom nije bila zatvorena ili u blokadi – ističe naš sugovornik.

A, kakvi su planovi?

Prije svega ostati živ! Naravno radimo i dalje sve po narudžbi, ali se okrećemo i proizvodnji za izvoz, gdje moramo pronaći i nišu za neki naš proizvod. Neke ideje već imam u glavi, ali moramo se dodatno truditi, pratiti nove tehnologije, „snimati“ tržište i njegove potrebe – govori nam Miljenko Grubešić i ne propušta dodati: – Zahvalan sam na županijskom priznanju, jer ono puno znači, ali moram zahvaliti i Udruženju obrtnika Vrbovec koje prepoznaje naš rad i zato nas je i predložilo za nagradu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime