“Obrazovanjem do zaposlenja” – predavanje Marije Halić u POU Vrbovec

0
Komunalac add

U sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja, danas je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Područne službe Zagreb Marija Halić održala predavanje pod nazivom „Obrazovanjem do zaposlenja“. U predavanje je bila uključena i Ema Kovačević, stručna savjetnica CISOK-a. Halić je, između ostalog, govorila o vaučerima za obrazovanje odraslih koje mogu koristiti zaposleni i nezaposleni. Predavanje je okupilo brojne zainteresirane građane pa se u učilištu tražilo mjesto više.

Podsjetimo, jučer je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održano predavanje o osposobljavanju za dadilje, novom programu obrazovanja u učilištu. O programu je govorila ravnateljica učilišta Sanja Prijatelj te Đurđica Palikuća, vlasnica Obrta za čuvanje djece “Palčić”. Inače, program dadilja polaznicama s vrbovečkog područja koje udovoljavaju ostalim uvjetima sufinancira Grad Vrbovec. Prijave za edukaciju su u tijeku, a moguće se prijaviti na 01-2791-115, 091-2791-115 ili na mail adresu: obrazovanje@pou-vrbovec.hr. Uvjet upisa je završena srednja škola i navršenih 18 godina života. Nastava počinje čim se popuni grupa.

Inače, 16. Tjedan cjeloživotnog učenja, koji se održava do 2. listopada 2022. godine, započeo je u ponedjeljak, 26. rujna u Bjelovaru Svečanim otvorenjem u tamošnjem Domu kulture. Ova nacionalna obrazovna kampanja ima za cilj promovirati različite mogućnosti cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj kao i neposredno i neformalno prenijeti poruku građanima o važnosti kontinuiranog obrazovanja i učenja. Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja te njihovo motiviranje da se na taj korak odvaže, okosnica je ovog kao i svih dosadašnjih Tjedana cjeloživotnog učenja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime