Obrana od poplava na Dudnjaku, asfaltiranja, uređenja autobusnih okretišta, igrališta…

0
Komunalac add

U Gradu je proteklog tjedna održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora s našeg područja. Na sastanku je bilo riječi o provedenim investicijama u ovoj godini te planiranim aktivnostima na terenu za 2019. godinu. Viša stručna suradnica za komunalno redarstvo Valentina Petanjek Špehar sažela je rad u 2018. godini istaknuvši da se pokušalo usmjeriti sredstva na sva područja, kako bi se maksimalno unaprijedila kvaliteta života u našem kraju. –Ove je godine odrađeno puno asfaltiranja te uređeno puno poljskih puteva. Uređivali smo i puteve koje koriste građani koji žive na nekim lokacijama. Izdvojila bi i radove na uređenju okretišta za autobuse u Hruškovici, što je jedan problem poznat već neko vrijeme, ali i tekuće probleme poput popravljanja neispravne javne rasvjete, jer cilj nam je da svatko ispred kuće ima rasvjetu i da može neometano doći do svog doma – istaknula je Petanjek.

Vuki

Također, u sklopu radova na obrani od poplava na Dudnjaku je srušeno ukupno 19 mostova za koje je procijenjeno da imaju premale cijevi te su postavljene veće cijevi. Asfaltiralo se u Gornjem Tkalcu i Vukima, zadnjem selu koje nije imalo asfaltiranu cestu prema gradu. Odrađeno je asfaltiranje u Poljani te u Dijanešu, gdje je proširen i prilaz groblju. U tijeku je uređenje dječjeg igrališta u Martinskoj Vesi, dok se u Žuncima i Gornjem Tkalcu čiste grabe i navozi kamen. Od planiranih radova, Petanjek Špehar izdvojila je rješavanje velikog problema odvodnje oborinskih voda u Ulici župana Junka. –Veći broj kućanstava u blizini samog centra Vrbovca ima velik problem s odvodnjom oborina, plave im garaže i sami domovi, to zaista nema opravdanja. Početak radova na terenu očekujemo sredinom studenog, ovisno naravno i o vremenskim prilikama – pojasnila je Petanjek Špehar.

Gornji Tkalec

Govoreći o planovima za sljedeću godinu, Petanjek Špehar je naglasila kako predstavnici mjesnih odbora moraju dostaviti svoje programe rada za 2019. godinu do kraja studenog. –Kvalitetne informacije iz mjesnih odbora trebaju poslužiti kao dobra podloga za planiranje aktivnosti na terenu u sljedećoj godini te raspodjelu sredstava u proračunu – pojasnila je Petanjek. Dodajmo još da uskoro kreću i radovi na projektu „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“, u sklopu kojeg će se na području Vrbovca graditi 72 km nove vodovodne mreže uz rekonstrukciju 9 km postojeće mreže, dok će se na cijelom području bivše općine Vrbovec izgraditi 236 km nove mreže. – Prema zadnjim informacijama koje sam upravo ovih dana dobila od direktora Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislava Mastena, radovi na terenu trebali bi krenuti u proljeće 2019. godine. Trenutno nemam informacije o tome otkuda bi se krenulo i kojim opsegom, no već i ovo zvuči vrlo dobro, jer konačno ćemo vidjeti strojeve na terenu i s onog papirološkog dijela projekta prijeći na konkretan posao, koji je nama svakako interesantan – poručuje Petanjek Špehar.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime