Oboljelo 18 osoba, dva nova slučaja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote, 26.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 758 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 525 osoba, a 16 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 217 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 18 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Velika Gorica, 3 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 2 Općina Brdovec, 1 Općina Bistra, 1 Općina Klinča Sela, 2 Općina Stupnik, 1 Općina Brckovljani, 1 Općina Rugvica), a izliječeno je 11 osoba. Jedna osobna je preminula 24.9.2020. s područja općine Brckovljani.

Od 18 novooboljelih osoba 8 su kontakti prethodno oboljelih, 4 slučaja su povezana sa svadbama, dok je za 6 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 96 osoba.

Zbog pozitivnog učenika OŠ u Dugom Selu učenici jednog razreda stavljeni u samoizolaciju. U Domu za starije osobe na području Rugvice utvrđen je pozitivitet kod jednog djelatnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije donio Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije. Tako će posebne epidemiološke mjere na području Zagrebačke županije biti na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime