Objavljena zbirka pjesama “Naš kaj” Udruge Osebunjek

0
Komunalac add

Vrbovečka Udruga „Osebunjek“ objavila je zbirku pjesama pod nazivom „Naš kaj“. Riječ je prvoj zbirci kajkavskih pjesama članica udruge, a projekt je sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije. Zbirka je ilustrirana slikama amaterske slikarice Dubravke Rogožar te pjesnikinje i slikarice Ružice Kopsejak. Recenzentica, sulektorica i urednica zbirke je dr. sc. Alojzija Tvorić Kučko, a zbirku je lektorirala prof. Vesna Švarc. Za likovno-grafičku pripremu i tisak zaslužna je tiskara “I.T.M. Vrbovec”.

Trud koji su pjesnikinje unijele u svoje stvaralaštvo ne predstavlja samo umjetnost riječi kao takvu, već je i izvor jezičnoga i leksičkoga blaga širega vrbovečkoga prostora. Iako pojedine pjesnikinje svojim korijenima ne potječu iz ovoga kraja, one u njemu žive, stvaraju i preuzimaju obilježja njegovih govora – poručuje u predgovoru zbirke dr. sc. Alojzija Tvorić Kučko.

U zbirci se nalaze pjesme šest autorica: Božice Črljenec Slijepčević, Dragice Čulig, Tatjane Kobija, Ružice Kopsejak, Marije Petrek i Katarine Zadrije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime