Objavljen popis banaka koje će provoditi subvencije – prijave kreću 30. ožujka

0
pixabay.com
Komunalac add

Mladi koji žele riješiti stambeno pitanje uskoro se ponovo mogu javiti za novi krug subvencioniranih stambenih kredita za mlade. – Ovo je konkretna mjera i drago mi je da su je mladi prepoznali. Svi koji u ovom krugu predaju potpunu dokumentaciju subvencije će i dobiti – rekao je ministar Štromar te odmah najavio da će ove godine biti još jedan poziv te oni koji ne uspiju skupiti svu dokumentaciju, novu priliku imaju već u rujnu.

Pozvao je mlade ljude da prikupe dokumentaciju i pripreme se za prijave koje kreću 30. ožujka. U ovom krugu subvencija sudjelovat će 13 banaka, a najniža efektivna kamatna stopa je 2,19 posto.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je, naime, popis banaka s kojima je potpisan ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita. Riječ je o 13 banaka, za koje je nakon pregleda i ocjene ponuda utvrđeno da ispunjavaju uvjete propisane javnim pozivom. Efektivne kamatne stope koje su banke ponudile kreću se od 2,19 do 3,70 posto.

Uvjeti prijave na natječaj nisu se promijenili što znači da će se na poziv moći prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije ovisit će o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te će se kretati od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

Sve informacije o načinu prijave te potrebnim dokumentima mogu se pročitati na internetskim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime