Obitelj Khateeb: “Hrvatska je naš dom i hvala svima na pomoći”

0
Komunalac add

U tijeku je humanitarna akcija Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec za pomoć obitelji Khateeb čija je kuća prošlog tjedna uništena u požaru. Radi se o višečlanoj obitelji iz sela Prašćevac na području općine Farkaševac. Otac Saleh porijeklom je iz Jordana, a majka Tatyana iz Rusije. Imaju tri sina, trojke, od kojih je jedno dijete s invaliditetom. Djeca u dobi od 13 godina tijekom požara ostala su kompletno bez odjeće i obuće, bez školskog pribora, bez posteljine i bez namještaja. Vrbovečki Crveni križ u ponedjeljak je organizirao akciju u kojoj su građani mogli donirati nešto od navedenih stvari. S obzirom da obitelj želi obnoviti svoju kuću u Prašćevcu, koja trenutno nije useljiva, te ostati ovdje i ubuduće živjeti, sada im je najpotrebniji građevinski materijal ili novac za kupnju građevinskog materijala.

Foto: Crveni križ Vrbovec

Nažalost u požaru nam je sve uništeno. Od spavaće sobe, dnevnog boravka, namještaja, kotlovnica. Vatrogasci su brzo došli i pokušali ugasiti vatru, ali bila je jača i nisu mogli spasiti kuću. Ali mi smo spasili živu glavu, na vrijeme smo istrčali van iz kuće – rekao je Saleh Khateeb.

Volonterke Crvenog križa jučer su sudjelovale u otpremanju prikupljene pomoći za obitelj te uređenju prostora gdje će privremeno boraviti dok ne obnove svoj dom. –U ovoj akciji nismo sami. Odmah su se priključile i brojne udruge s područja Farkaševca, Općina Farkaševac i Općina Dubrava, OŠ Dubrava tako da samo svi zajedno pokrenuli ovu akciju. Obitelj je privremeno smještena u Zgališću dok se ne obnovi njihov dom, a za što im je najvažnija pomoć u građevinskom materijalu te pomoć u novcu da ga mogu pribaviti. Vjerujemo u humanost našeg kraja i naših stanovnika te da ćemo biti složni kao što smo već bili do sada u ovakvim situacijama – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

Foto: Crveni križ Vrbovec

Inače, Otac Saleh u Hrvatsku je prvi puta došao 1983. godine te je studirao hoteljerstvo u Opatiji. Tamo je i diplomirao, a nakon toga odlazi raditi na Bliski istok. No nikada nije prekinuo kontakt sa osobama iz Hrvatske. U međuvremenu, suprugu Tatyanu, inače iz Rusije, upoznao je u Dubaiju. – Kada je došlo vrijeme da naša djeca idu u školu, a jedno od njih je s invaliditetom i tamo nije imalo dobre uvjete za školovanje, odlučili smo vratiti se u Hrvatsku jer volimo ovu zemlju i ovdje se ne osjećamo kao stranci – ispričao je.

Obitelj Khateeb, gostujući u našem programu, zahvalila je svima koji su im priskočili u pomoć, susjedima, vatrogascima i svim ostalim stanovnicima koji su im na bilo koji način pomogli. Osim što Hrvatsku smatraju svojim pravim domom, sigurnom i lijepom zemljom, posebno su iznenađeni upravo humanošću ljudi koji su im pritekli u pomoć.

Svi zainteresirani građani koji žele pomoći, osobito u građevinskom materijalu ili u novcu za kupnju građevinskog materijala te uređenju doma, mogu se javiti ocu Salehu Khatebu na broj telefona 095/555-8562.

Također, donacije se mogu uplatiti na njegov tekući račun HR2124020063205896307 SWIFT/BIC: ESBCHR22, Erste&Steiermärkische bank d.d.

Foto: Crveni križ Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime