Obilježena 9. godišnjica smrti Nevenke Topalušić

0
Komunalac add

U Vrbovcu je održana komemoracija povodom devete obljetnice smrti hrvatske heroine Nevenke Topalušić. Na njezinom posljednjem počivalištu na gradskom groblju u Vrbovcu pored obitelji nazočan je bio i Anto Zelić, poseban savjetnik Tome Medveda, potredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, njezini suborci – članovi Hrvatskog časničkog zbora, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Branko Gačak te zamjenik gradonačelnika Vrbovca Marko Belošević. Vijenci su položeni i kod spomen obilježja Hrvatska kocka te je služena sveta misa zadušnica u crkvi svetog Vida.

Nevenka Topalušuć je preminula 22. listopada 2014. godine za vrijeme braniteljskih prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu. Trg ispred Ministarstva hrvatskih branitelja danas nosi njezino ime. Na njenom grobu stoji tekst:

“Ostavila si tragove koji se ne brišu i dobrotu koja se pamti. Tvoja plemenita duša, veliko srce i častan život zaslužuje da te vječno poštujemo i nikad ne zaboravimo.“

Nevenka Topalušić rođena je 1954. u Gradecu. Bila je braniteljica Domovinskog rata i medicinska sestra u 51. Samostalnoj bojni Vrbovec, a poslije i pripadnica II. gardijske brigade „Gromovi“. Teško je ranjena u akciji Una 1995. kad je ranjen i njezin sin Dubravko. Narednica Nevenka Topalušić bila je 100 postotno ratni vojni invalid.

-Naša Nevenka ukazivala nam je što uznači biti domoljub i što znači biti hrabar – rekao je njezin ratni zapovjenik Branko Gačak.

 

(Dragan Vicković)

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime