Obilježena 77. obljetnica oslobođenja Vrbovca

0
Komunalac add

U povodu 77. obljetnice oslobođenja grada Vrbovca od nacističkih okupatora, predstavnici Grada Vrbovca na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Vrbovca te predsjednik udruge Mario Jarki, predstavnici Sekcije boraca 1. proleterske iz Beograda i predstavnici Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije (ZUABA), položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika palim borcima Prve proleterske divizije na gradskom groblju i kod spomenika žrtvama fašizma u gradskom parku.

Ljudski je zamisliti se nad žrtvama ovih ljudi, žena i muškaraca, nad time kolike su obitelji zbog fašizma ostale bez sinova i kćeri, majki i očeva, koliko je snova i nada ovdje pokopano. To ne možemo promijeniti, ali možemo sačuvati sjećanje kroz ovakva obilježavanja – poručio je u svom obraćanju predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Vrbovca Mario Jarki.

Podsjetimo, 7. svibnja 1945. godine slomljen je posljednji otpor neprijatelja i Vrbovec je oslobođen. Za oslobođenje grada poginulo je 163 boraca Prve proleterske divizije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime