Obilježena 6. godišnjica smrti Nevenke Topalušić

0
Komunalac add

U Vrbovcu je jučer obilježena 6. godišnjica smrti narednice HV-a Nevenke Topalušić, koja je sahranjena na vrbovečkog gradskom groblju. Na njenom grobu, kao i pred spomen-obilježjem Hrvatska kocka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa zadušnica služena je u vrbovečkoj župnoj crkvi „Sv. Vida“.

Komemoraciji u Vrbovcu prisustvovali su njen suprug Branko, djeca Dubravko, Željko i Ana te njihove obitelji, Udruga branitelja II. gardijske brigade „Gromovi“ i pukovnik Danko Bevanda, zatim delegacija vrbovečkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s Hrvatskim časničkim zborom, u ime grada Vrbovca na komemoraciji je bio zamjenik gradonačelnika Ivica Strnščak, zatim brigadir u miru Branko Gačak, ratni zapovjednik 51. Samostale bojne te predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec Marijan Plahutar i članovi Zbora.

Branko Gačak, brigadir u miru, ratni zapovjednik 51. Samostale bojne HV Vrbovec istaknuo je kako je Nevenka Topalušić bila izuzetno hrabra žena, braniteljica domovinskog rata i medicinska sestra u 51. Samostalnoj bojni Vrbovec, a poslije i pripadnica II. gardijske brigade „Gromovi“.  – U akciji „Una„ teško je ranjena, kao i njezin sin Dubravko te je provela skoro 20 godina u invalidskim kolicima. Narednica Nevenka Topalušić bila je stopostotni ratni vojni invalid – rekao je Gačak.

Na njenom grobu stoji:

“Ostavila si tragove koji se ne brišu i dobrotu koja se pamti. Tvoja plemenita duša, veliko srce i častan život zaslužuje da te vječno poštujemo i nikad ne zaboravimo“.

Nevenka Topalušić preminula je prije šest godina 22. listopada za vrijeme braniteljskih prosvjeda “Sto posto za Hrvatsku” u Savskoj ulici u Zagrebu. Taj trg ispred Ministarstva branitelja danas nosi njeno ime.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime