Obilježena 32. obljetnica osnutka HDZ-a u Vrbovcu

0
Komunalac add

Danas je u Vrbovcu obilježena 32. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice. Povodom obilježavanja predstavnici G.O. HDZ- a Vrbovec zajedno sa predstavnicima općinskih organizacija HDZ-a Dubrava, Farkaševac, Preseka, Rakovec i Gradec te predstavnicima utemeljitelja HDZ-a Vrbovec, položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomenika palim hrvatskim braniteljima – Hrvatska kocka u gradskom parku.

Prije polaganja vijenaca, predsjednik vrbovečkog HDZ-a Damir Fašaić pozdravio je sve okupljene i prigodno se obratio. Čestitao je članovima 32. obljetnicu osnutka stranke te istaknuo kako je stranka veoma zaslužna za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske te za njezinu obranu u Domovinskom ratu.

Podsjetimo, na današnji je datum, prije 32 godine u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec održana osnivačka skupština HDZ-a za tadašnju općinu, odnosno grad Vrbovec te općine Dubrava, Gradec, Farkaševa, Rakovec i Preseka. Među najistaknutijim osnivačima je i Damir Sesvečan koji je prisustvovao današnjem obilježavanju.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime