Obilježen završetak energetske obnove Dječjeg vrtića Vrbovec

0
Komunalac add

U Dječjem vrtiću Vrbovec danas je održana završna konferencija projekta „Energetske obnove zgrade dječjeg vrtića“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,6 milijuna kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je sredstva u iznosu od 814.000 kuna. Iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dobiveno je nešto više od 515.000 kuna dok je preostali iznos osiguran iz proračuna Grada Vrbovca te iz vlastitih sredstava vrtića.

Građevinskim radovima koji su započeli u svibnju 2018. godine, a završili u veljači ove godine obnovljena je toplinska fasada, saniran je ravni neprohodni krov, zamijenjena je vanjska stolarija, stare svjetiljke zamijenjene su LED svjetiljkama i fluorescentnim svjetiljkama nove generacije te su ugrađeni solarni kolektori za zagrijavanje vode.

Zgrada vrtića sada pruža ugodnije okruženje za djecu i djelatnike, istaknula je v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Snježana Prebežić. – Znamo da odjeća ne čini čovjeka, ali kada je nešto lijepo, onda je lijepo. To je upravo naš vrtića sada, lijep i energetski učinkovit. Zahvaljujemo svima koji su omogućili da nam vrtić blista, da je topao i da se u njemu osjećamo ugodno, da je lijepa slika grada Vrbovca – rekla je Prebežić.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj je naglasio kako će cijeli gradski centar kroz godinu dana biti energetski učinkovit. – Od zgrade Gradske uprave, I. osnovne škole, Doma zdravlja, dječjeg vrtića do Srednje škole Vrbovec. Dio projekata je prijavio Grad Vrbovec, a dio Zagrebačka županija. Mislim da ćemo imati jednu zaokruženu priču i da će cijeli centar grada ljepše izgledati zbog novih fasada i najvažnije biti energetski učinkovit – istaknuo je Kralj.

Vrtićka skupina Bubamare goste završne konferencije pozdravila je veselim nastupom i obradovala ih poklonima, mapama s dječjim crtežima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime