Obilježen Tjedan Hrvatskog Crvenog križa

0
Komunalac add

U Hrvatskoj je od 8. do 15. svibnja obilježen Tjedan Hrvatskog Crvenog križa. Društva Crvenoga križa diljem zemlje provodila su brojne korisne aktivnosti u kojima su građane upoznali s djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa i njegovog 131 društva.

Obilježavajući Tjedan Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec uručilo je učenicima I. i II. osnovne škole Vrbovec, OŠ Dubrava i OŠ Gradec te Sredne škole Vrbovec vrijedne poklone – lutke i edukacijski AWD za vježbanje reanimacije. – Cilj nam je da što veći broj djece nauči postupke pružanja prve pomoći i reanimacije, kako bi svi zajedno postali sigurniji. Uskoro ćemo napraviti akcije i za učitelje, roditelje i širu javnost – rekla je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko, dodavši kako je mlada ekipa Srednje škole Vrbovec već drugu godinu zaredom na međužupanijskom natjecanju u pružanju prve pomoći osvojila odlično 3. mjesto.

Vrbovečki Crveni križ organizirao je i prijem jubilarnih darivatelja krvi koje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovala državnim odličjem „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske” za ostvarenih 100 darovanih doza krvi. – Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec može se pohvaliti bazom od 940 aktivnih dobrovoljnih darivatelja krvi. Najveći godišnji ostvareni broj prikupljenih doza krvi iznosi 1096 doza – istaknula je Mucko.

Podsjetila je i na Klub za djecu i mlade Crvenog križa Vrbovec, koji radi na adresi Kolodvorska 3 u Vrbovcu, osnovan kao podrška zaposlenim roditeljima koji nemaju mogućnost zbrinjavanja djece u produljenom boravku. –Zainteresirani roditelji prvašića mogu se javiti u Klub radi predbilježbe, kako bi mogli napraviti plan zapošljavanja i potrebnih rekvizita te da znamo koga moramo zvati na roditeljske sastanke prije početka nove školske godine – pojasnila je Mucko.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime