Obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

0
Komunalac add

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se danas u više od 140 zemalja svijeta radi poticanja građana na odgovorno ponašanje za očuvanje planeta kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju. Program obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša održan je danas i na Ljetnoj pozornici u Vrbovcu.

U službenom dijelu programa gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, načelnik Općine Preseka Nikola Kožar i direktor tvrtke Komunalac Vrbovec Mate Jelić najmlađim su građanima uputili važne poruke o odgovornom postupanju s otpadom, odvojenom sakupljanju otpada i kompostiranju ostataka hrane, kao važnim elementima održivog gospodarenja otpadom.

Djeca dječjeg vrtića Vrbovec, Dječjeg vrtića Dobri i I. osnovne škole Vrbovec zatim su na edukativnoj i kreativnoj radionici pod vodstvom umjetnice Ivane Ožetski mogli naučiti kako od starih predmeta jednostavno kroz igru i zabavu izraditi nove predmete.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u našem gradu organizirano je u sklopu projekta “Pametnija glava, zelenija trava” kojeg zajednički provode Grad Vrbovec, Općina Gradec, Općina Preseka u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Vrbovca i tvrtkom Komunalac Vrbovec, a sufinancira ga Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime