Obilježen Nacionalni dan udomiteljstva

0
Komunalac add

Ususret Nacionalnom danu udomiteljstva, koji se u RH obilježava 31. svibnja, Područni ured Vrbovec Hrvatskog zavoda za socijalni rad prigodno je organizirao druženje udomitelja u restoranu Sablić u Dubravi.

Na druženju se okupilo oko 150 udomitelja, a istaknute gošće bile su ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof, njena zamjenica Ruža Zelić te predstojnica Županijske službe Zagrebačke županije Vesna Grospić.

Svečanosti su prisustvovale i voditeljica Područnog ureda Vrbovec Irena Martak, stručne radnice Tima za udomiteljstvo Mladena Facković i Ana Kral Pranjić te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko. U sklopu svečanosti 37 udomitelja primilo je povelje za dugogodišnje obavljanje udomiteljstva.

Inače, na razini RH Zagrebačka županija prednjači po broju udomiteljskih obitelji, ima ih čak 347, od toga je 104 za djecu. Grad Zagreb ima 233 udomitelja, Osječko-baranjska županija 213. Od 347 udomiteljskih obitelji u Zagrebačkoj županiji na području PU Vrbovec su čak 182 udomiteljske obitelji.

Obilježavanjem Nacionalnog dana udomiteljstva dodatno se želi istaknuti važnost i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana, također cilj je i potaknuti građane te lokalnu zajednicu na pružanje podrške udomiteljima, ali i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime