Obilježen Dan otvorenih vrata Kluba za umirovljenike i starije

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec danas obilježava Dan otvorenih vrata Kluba za umirovljenike i starije. Obilježavanje je započelo u 10 sati dolaskom umirovljenika Grada Vrbovca, a kasnije su stigli i članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske podružnica Vrbovec, Udruge umirovljenika Općine Gradec, Udruge željezničara iz Gradeca, Udruge iz Preseke te Udruge žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta iz Dubrave.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko istaknula je da su umirovljenike pozvali u manjim grupama kako se ne bi stvarala gužva. – Pozvali smo umirovljenike u manjim grupama zbog epidemiološke situacije tako da su dolazili u različitim terminima. Napravili smo ovu akciju kako bismo pokazali umirovljenicima kakve mogućnosti smo pripremili za njih te ovim putem pozivam sve zainteresirane umirovljenike da se pridruže našim aktivnostima. Odaziv je dobar, ali da nema pandemije zasigurno bi bio još bolji – rekla je Mucko.

Osim što su imali priliku podružiti se, u sklopu današnjeg obilježavanja umirovljenici su imali priliku i naučiti pružanje prve pomoći što su im prezentirali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Za sve posjetitelje volonter Kralj iz Brčevca pripremao je grah s kobasicama, a meso i mesne prerađevine donirao je PIK Vrbovec.

Podsjetimo, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec organizira brojne aktivnosti u sklopu projekata „BUBA- Budi uključen, Budi aktivan” i „Nova optika 65+“. Svi zainteresirani umirovljenici, neovisno o dobi ili spolu, neovisno žive li u Vrbovcu ili sjedištu bilo koje od okolnih općina, mogu se javiti u vrbovečki Crveni križ i pridružiti aktivnostima kao što su vježbanje pod vodstvom fizioterapeuta, savjetovalište o mentalnom zdravlju, fizičkom zdravlju, kreativne radionice, književne radionice, informatičke radionice i slično.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime