Obilježen blagdan sv. Florijana – Svjetski dan vatrogasaca

0
Komunalac add

Predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca na čelu sa zapovjednikom Marijanom Krznarom te predstavnici domicilnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbovec jutros su povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, zapalili svijeće u kapelici sv. Florijana u Gradečkoj ulici te kod križa na gradskom groblju za sve preminule vatrogasce i branitelje.

U nedjelju, 10. svibnja u 11.30 sati u kapelici će se slaviti sveta misa za sve žive i pokojne vatrogasce, no ove godine zbog pandemije COVID-19, u drukčijem izdanju. –Prvi put od 90-ih godina dogodilo nam se da vatrogasci u službenim odorama neće biti na misi. Dobili smo zapovjed od glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske da se nikakva okupljanja i mimohodi ne smiju održavati do daljnjeg zbog ove izvanredne situacije. Na misu može naravno doći tko želi, ali u civilu te uz poštivanje svih propisanih mjera – pojasnio je zapovjednik Krznar.

U ovim posebnim okolnostima pandemije, aktivnosti vatrogasaca ne podrazumijevaju samo gašenje požara, već i prijevoz osoba u izolaciju kao i ophodnja i kontrola poštivanja provođenja mjera prema uputama Stožera civilne zaštite. –Možemo biti zadovoljni poštivanjem mjera na našem području. Nije bilo nikakvih nedozvoljenih većih okupljanja, imali smo samo dva manja izgreda, gdje su se mladi okupili i nešto slavili, no inače pohvaljujemo ponašanje naših sugrađana – istaknuo je Krznar.

Svibanj je već tradicionalno mjesec zaštite od požara, u kojem vatrogasne zajednice intenziviraju svoje aktivnosti oko promicanja vatrogasne struke i prevencije požara. Aktivnosti planirane ove godine nažalost se neće održati. Vatrogasci ponovno apeliraju na sugrađane da se biljni otpad ne spaljuje već kompostira.

Opširnije u našoj emisiji Za naše selo u nedjelju od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime