Obilježavanje Svjetskog dana knjige i Noći knjige u Vrbovcu

0
Komunalac add

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige Narodna knjižnica Vrbovec, u utorak 23. travnja s početkom u 18 sati, organizira program pod nazivom „Vrbovečki gimnazijalci čitanjem priče osvjetljavaju Noć knjige“. Program je organiziran u suradnji sa Srednjom školom Vrbovec, a održat će se na Trgu Petra Zrinskog ispred vrbovečke knjižnice.

Inače, Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare. UN-ova organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu UNESCO, obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava uz pomoć brojnih knjižara, izdavača, učitelja i stručnjaka za komunikaciju.

Želja UNESCO-a je da svakoga, a posebno mlade, potakne na čitanje te da promiče izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Odluka o obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime