Obilježavanje Noći knjige u Vrbovcu

0
Komunalac add

Danas, 21. travnja obilježava se Noć knjige, manifestacija pokrenuta 2012. godine. Cilj projekta je potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Narodna knjižnica Vrbovec pridružuje se obilježavanju ove manifestacije koja se tradicionalno organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).

U sklopu programa vrbovečka knjižnica poziva na predavanje „Vještice – stvarnost ili mit?“ profesorice Silvije Križan, koje će se održati danas, 21. travnja u 19 sati. Profesorica Križan ponovno će održati ovo predavanje u vrbovečkoj knjižnici zbog velikog interesa.

Osim toga, u ponedjeljak, 24. travnja u 18 sati održat će se predstavljanje knjige “U vrtlogu vjenčanja” i radionica osnova fotografiranja Vedrana Tolića.

Inače, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu, a 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime