Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

0
Komunalac add

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Hrvatski časnički zbor Vrbovec, Grad Vrbovec te općine Dubrava, Farkaševac, Gradec, Rakovec i Preseka organiziraju odavanje počasti te paljenje svijeća u petak i subotu, 17. i 18. studenoga.

U petak, 17. studenoga, u 16.45 sati održat će se prigodni program u znak sjećanja na žrtvu Vukovara u osnovnoj školi u Dubravi i područnoj školi u Farkaševcu i paljenje svijeća i lampiona u Dubravi i Farkaševcu. U 17 sati paljenje svijeća i lampiona održat će se u Gradecu i Preseki.

U 18.45 sati u Vrbovcu će se održati polaganje vijenca kod spomen obilježja”Hrvatska kocka” u gradskom parku u organizaciji Grada Vrbovca, HVIDRA-e Vrbovec i Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec. U 19 sati paljenje svijeća i zajednička molitva u Ulici poginulih branitelja.

U subotu, 18. studenoga u 10.30 sati održat će se paljenje svijeća kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Rakovcu te u 11 sati sveta misa u župnoj crkvi u Rakovcu. U odavanju počasti poginulim braniteljima sudjeluju i učenici osnovnih škola. Hrvatski časnički zbor Vrbovec poziva branitelje i građane da im se pridruže u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime