Obilježavanje 30. obljetnice ulaska NK PIK Vrbovec u 2. HNL

0
Komunalac add

Na inicijativu igrača PIK-a Vrbovec iz prvenstva 1992./93. u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine obilježit će se jedan od najvećih uspjeha u vrbovečkoj sportskoj povijesti, a to je ulazak NK PIK Vrbovec u 2. HNL. U dramatičnoj borbi između PIK-a Vrbovec i Sesveta ključna utakmica je bila odigrana 19. lipnja 1993. u Vrbovcu. Tada je utakmica na kojoj se okupio rekordan broj publike blizu 4.000 navijača završila pobjedom Vrbovčana 2:1. PIK Vrbovec je pobjedom na Granešini u zadnjem kolu 26. lipnja 1993. pobijedio zagrebačku Concordiju minimalnim rezultatom 1:0 i osvojio 1. mjesto ispred Sesveta s istim brojem bodova kao i Sesvećani, ali su pikovci imali bolji međusobni susret.

Od tada je PIK Vrbovec bio prepoznatljiv nogometni klub na hrvatskoj nogometnoj sceni, a prvi povijesni ulazak u 2. HNL ostao je zapisan zlatnim slovima u klupsku i vrbovečku sportsku povijest i kolektivnu memoriju grada Vrbovca. Taj povijesni klupski uspjeh ostvarili su nogometaši koji su većinom bili radnici MI PIK Vrbovec, a neki su još uvijek zaposleni u tvornici PIK Vrbovec plus, pod trenerskom palicom Mladena Frančića.

Nikada prije, a ni kasnije nije se dogodila takva nogometna euforija u Vrbovcu, a niti se ikada ponovio tako rekordni broj gledatelja na jednoj nogometnoj utakmici kao što je to bilo 19. lipnja 1993. godine.

Shodno navedenome 26. lipnja 2023. godine okupljanje generacije nogometaša PIK-a Vrbovec iz sezone 1992./93. biti će u 17,00 sati na Gradskom stadionu Vrbovec. Poslije će se odigrati revijalna utakmica PIK Vrbovec generacija 1992./93. protiv sadašnje generacije veterana Vrbovca. Utakmica bi se mogla i nazvati prvaci 1992./93. protiv prvaka 2022./23. Naime, veterani Vrbovca su ovogodišnji prvaci VNL Istok Zagrebačke županije. Nakon utakmice sportski program bi se nastavio u okviru „trećeg poluvremena“ uz druženje svih nazočnih protagonista u evociranju na pobjedničku sezonu prije 30 godina i na značaj koja je ta generacija igrača ostavila u razvoju i podizanju klupskog ugleda na hrvatskoj i međunarodnoj razini.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime