Obavijest biračima – izmjena podataka

0
Komunalac add

Sukladno odluci Predsjednika RH, izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održat će se u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine. Objava biračima je dostupna ovdje.

U razdoblju od 3. do 24. lipnja 2020. godine zainteresirani birači s područja Zagrebačke županije mogu pregledati, odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača prema mjestu svoga prebivališta, te podnijeti zahtjev za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrda za glasovanje izvan mjesta prebivališta radnim danom od 7:00-15:00 sati u ispostavama Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i opću upravu Zagrebačke županije na sljedećim lokacijama:

Svi zahtjevi dostupni su ovdje.

Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim osobama ovlaštenima za registar birača.

Podsjećamo birače da se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti, osim onih koji nisu upisani u registar birača.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime