Obavezno nošenje maski u javnom prijevozu

0
Komunalac add

Na snagu je stupila obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače, te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

Utvrđuje se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji  tranzitiraju kroz Hrvatsku -rekao je na konferenciji za medije voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Božinović je izvijestio i da je stožer donio još jednu odluku o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

Vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu – naglasio je Božinović.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime