Obavezne edukacije za poljoprivrednike

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Svi poljoprivrednici koji su u zahtjevu za potporama tražili jednu od EKO SHEMA dužni su odslušati šest sati predavanja (edukacija) koja će se održati tijekom studenog na nekoliko lokacija, u Vrbovcu i okolici. Edukacije EKO SHEME i proizvodno vezana plaćanja (PVP) održat će se:

  • u Lovačkom domu u Preseki, 07. studenog s početkom u 9 sati
  • u Vatrogasnom domu u Gradečkom Pavlovcu, u četvrtak, 09. studenog s početkom u 9 sati
  • u Vatrogasnom domu u Rakovcu, 15. studenog s početkom u 9 sati

Prilikom podnošenja zahtjeva za poticaj, većina poljoprivrednika je tražila barem jednu od navedenih intervencija stoga su obvezni prisustvovati navedenoj edukaciji u trajanju od 6 školskih sati. Pozvani su na temelju podataka o traženim intervencijama koje smo dobili od Agencije za plaćanje. Edukaciju mogu pohađati i članovi OPG-a ili zaposlenici tvrtke ako su za to ovlašteni – poručuje dipl.ing.agr. Tatjana Radiković.

Najveći broj poljoprivrednika je u intenziviranoj raznolikosti usjeva, jedan dio tražio je potporu za minimalni udio leguminoza, a nešto ih je u konzervacijskoj poljoprivredi. Svi oni moraju odslušati 6 sati predavanja, ističe Radiković.

Osim toga edukacije za stočare koje organizira kolegica Marija Tumpak održat će se 8. studenog u Vatrogasnom domu u Zvekovcu od 9 sati te 23. studenog u Gradskoj vijećnici Vrbovec od 9 sati. Dakle stočari, dobrobit životinja. Edukacije su otvorene za sve, stoga ako netko ne može prisustvovati u terminu kada je edukacija na njihovom području, može je odslušati bilo gdje drugdje, samo je važno da to obave – naglašava Radiković.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime