O čemu sanjaju ptice Mladena Kefelje?

0
Komunalac add

Nakon godinu dana kreativne pauze, vrbovečki umjetnik Mladen Kefelja vraća se u formu. U pripremi je novi ciklus radova. –Cijelu godinu nisam niti crticu povuko, ma niš, zasitil sam se, nije mi se dalo, probal sam nekad prije na silu delati, to se može odmah hitit, znači treba me čopiti i onda me drži, tako je sad nastali novi mali ciklus – pojašnjava Kefelja.

U novom naletu inspiracije nastale su male skulpture od drveta koje svestrani umjetnik naziva “ptice sanjalice”. –E sad kaj sanjaju ne znam, ova jedna sanja da nosi jaja, ovu je zmija napala, ova bi htela da je drukčija, svaka ima svoje snove – priča nam Kefelja, a za izradu svake skulpture trebalo mu je oko 70 sati.

Visine su oko 15 do 20 centimetara, al alat je kao onaj koji koriste deca u školi, onaj sitni za linorez, tako da je to sve kao paška čipka, to je jako pipljiv posel – ističe. Zasad je napravio 15 skulptura, izradit će ih još, no već ga pomalo hvataju i neke nove kreativne ideje. –Baš sad razmišljam o nekakvom akvarelu, o nekakvom proljevanju farbe na velika platna, kaj me budu puknulo u glavu, to budem delal – zaključuje.

Razmišlja i o izložbi na kojoj će prikazati samo svoje skulpture – ptice, maske, oblici. Novu izložbu ćemo ipak još malo pričekati, jer u planu je tek za 2024. godinu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime