NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“: Molimo sve građane kojima je stigao pozitivan COVID-19 test da se jave liječnicima obiteljske medicine

0
Komunalac add

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ poziva građane koji su se testirali na COVID-19 da obavezno ostanu kod kuće do dolaska nalaza. One građane kojima stigne pozitivan nalaz mole da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine radi određivanja izolacije, a njihovi bliski kontakti radi određivanja mjere samoizolacije. – Ukoliko još niste dobili poziv epidemiologa vezano za određivanje statusa (samo)izolacije, liječnici obiteljske medicine su također ovlašteni donijeti tu odluku kako bi se ubrzao proces te kako bi se pomoglo i ovako preopterećenim epidemiolozima – stoji u priopćenju.

 

 

Zbog izrazito velikog broja pozitivnih osoba na koronavirus te svakodnevno velikog broja briseva koji se uzimaju te potom analiziraju, Zavod apelira na svoje sugrađanekoji su dobili pozitivan nalaz da se bez odgode jave nadležnom liječniku obiteljske medicine. – Isto tako, molimo sve sugrađane koji imaju informaciju da su zaraženi koronavirusom da obavijeste svoje bliske kontakte te da ih upute da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine, bez obzira jesu li dobili poziv epidemiologa ili ne. Na ovaj način pomoći će se epidemiolozima u njihovom radu te pravovremenom reakcijom pridonijeti što bržem suzbijanju širenja epidemije – apeliraju iz „Štampara“.

 

 

U njihovom apelu također stoji kako epidemiolozi Zavoda ulažu maksimalan trud kako bi što prije kontaktirali zaražene građane, ali i njihove bliske kontakte, no zbog pogoršane epidemiološke situacije, to često nije moguće napraviti u kratkom vremenskom roku. Stoga još jednom apeliraju na pomoć, solidarnost i odgovornost svih građana jer jedino se tako može zaustaviti daljnje širenje epidemije. Ujedno, zahvaljuju svim građanima na strpljenju i dosadašnjem poštivanju preporučenih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa te podsjećaju na one osnove – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka te učestalo pranje ruku.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime