Novosti kod upisa djece u Dječji vrtić Vrbovec

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojene su Izmjene i dopune Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Vrbovec, kojima se jasnije definiraju kriteriji i prava korisnika usluga te transparentniji način upisa djece i objave natječaja. Najvažnije izmjene ukratko je predstavila ravnateljica vrtića Kristina Ljubić Nežić. –Izmjena na koju su građani i roditelji najbolji reagirali je da više nije dovoljna potvrda poslodavca o zaposlenju, već je potrebno priložiti potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o radno-pravnom statusu koja ne smije biti starija od 30 dana.

Usvojenim izmjenama, roditelji s invaliditetom će imati isti broj bodova kao i roditelji sa statusom zaposlenosti. Također, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb uveden je i izravan upis za djecu koja odrastaju u iznimno teškim socijalnim uvjetima, uz preporuku centra.

Kod Plana upisa za pedagošku 2020./2021. godinu nema velikih promjena. –Ispisuje se 52 djece, to su školski obveznici. Za jaslice je predviđeno 25 djece, a za vrtić 12. Moram naglasiti da su skupine poprilično natrpane i nažalost imamo poteškoća. Kao i prethodnih godina uzimamo najveći broj molbi oko 3. godine života i onda formiramo novu vrtićku skupinu uz novoosnovanu jasličku skupinu – pojasnila je ravnateljica.

Roditelji će također od sada moći svu potrebnu dokumentaciju kod prijave u vrtić poslati prvo elektronskim putem.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime