Novost u Vrbovcu – počinje projekt Impro kazalište

0
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Komunalac add

U OŠ Marije Jurić Zagorke u Vrbovcu, 21. travnja započinje projekt pod nazivom Impro kazalište u trajanju od 18:15 do 20 sati. Svi koji se žele okušati u glumi, a pritom doprinijeti svojem osobnom razvoju, mogu se prijaviti putem mail adrese kreativantrening@gmail.com do nedjelje 16. travnja.

Kotizacija je 30 EUR i uključuje 4 kreativna treninga Impro kazališta i javni nastup.

Uvjeti za pohađanje:
– Ponijeti na svaki sat dobru volju za vježbanje.
– Imati otvorenost za igranje i učenje kroz igru.
– Biti spremni javno nastupiti jer je to sastavni dio ovakvog rada na sebi.
– Redovito pohađanje, potrebno je biti na svakom terminu.

Impro kazalište oblik je kazališta u kojem glumci stvaraju predstavu spontanim međusobnim reakcijama, bez unaprijed zadanog scenarija i teksta. Impro je oblik rada na sebi, učenje o svojim i tuđim reakcijama, često korišten kao antistresna aktivnost. Voditeljica projekta je Ivana Marijančić, dramska pedagoginja s više od dva desetljeća iskustva u vođenju edukacija dramske pedagogije i Impro kazališta.

Voditeljica je Ivana Marijančić, naša poznata dramska pedagoginja s više od
dva desetljeća iskustva u vođenju edukacija dramske pedagogije i impro kazališta.

Impro aktivnost potiče ovladavanje osnovnim pravilima i vještinama za dobro improviziranje i kreativan timski rad kroz igranje poznatih impro igara koje se prakticiraju u cijelom svijetu. Vježbe potiču na suradnju te poboljšavaju vještine slušanja i zapažanja.

Improvizatori uzimaju svoju inspiraciju od drugih i tako nalaze materijal za scene, hitro i bistro opažajući “sada i ovdje” i koristeći ono što već imamo. Dobivamo bogat tečan sadržaj. Te vještine ćemo na radionici učiti igranjem impro-igara, impro-vježbi.

Dok rade impro-vježbe, izvođači oslobađaju misli od uobičajenih mehaniziranih postupaka koji im inače služe kako bi uvijek djelovali razumno i humanizirano.

U svim impro-vježbama ograničeno je vrijeme, stoga polaznici moraju brzo otvarati svoje unutarnje okvire kako bi se snašli, a time vježbaju odgovornost i nošenje s većom količinom neizvjesnosti koja uvijek postoji u situacijama u kojima trebaju trenutno reagirati. Ako uvježbaju pažljivo pratiti partnera, to će rezultirati i odlukama koje imaju povoljne, prihvatljive ishode.

Nakon vježbi improviziranja, predviđeno je održavanje javne interaktivne impro večeri za publiku koja služi pripremi polaznika za samopouzdane nastupe u njihovu radu. Ovakav način rada razvio je Keith Johnstone, edukator, glumac i redatelj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime