Novo vozilo za vrbovečku patronažnu službu

0
Komunalac add

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 6 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti 470.000 kuna. Ključeve dvaju vozila za ispostavu u Zaprešiću te ključeve po jednog vozila za ispostave u Jastrebarskom, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Vrbovcu uručio je u Jastrebarskom župan Stjepan Kožić.

Obnavljanjem voznog parka osiguravamo kvalitetniju dostupnost zdravstvene zaštite, posebice patronažne službe koja je važna spona između naših sugrađana i liječnika u domovima zdravlja – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da je Županija samo za potrebe patronažne službe u posljednje četiri godine nabavila 46 novih vozila.

Večeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije naglasio je da su ovakva vozila „radna mjesta“ za 62 patronažne sestre, 20 sestara za kućnu njegu i 3 tima za palijativnu njegu. – Osim u pomlađivanje voznog parka, ulažemo znatna sredstva i u dijagnostičke uređaje. Upravo ovih dana smo nabavili novi rendgen za Samobor i novi mamograf u Ivanić-Gradu – rekao je Bergman.

Govoreći o stanju zdravstva, župan Kožić osvrnuo se na problem nedostatka specijalista na nacionalnoj pa i županijskoj razini, ali i izrazio zadovoljstvo da je Županija uspjela atraktivnim paketom mjera privući ginekologa u Dugo Selo i pedijatricu u Samobor. – Jedna smo od rijetkih županija u Hrvatskoj koja financira specijalističko usavršavanje i to za 9 mladih liječnika za što je Županija osigurala 1,3 milijuna kuna, dok ih se još 16 usavršava uz pomoć europskih sredstava. Osim u stručni kadar, znatna sredstva ulažemo i u energetske obnove domova zdravlja. S 10,3 milijuna kuna već smo obnovili domove zdravlja u Jaski, Zaprešiću i Vrbovcu, a dokumentaciju imamo spremnu za Veliku Goricu, Samobor i Ivanić-Grad – naglasio je Kožić.

Današnjoj primopredaji vozila u Jastrebarskom prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika ovoga grada Stipe Bučar. Zahvalio je Županiji i županijskome Domu zdravlja na novom vozilu za ovu ispostavu, rekavši da će ono uvelike doprinijeti mobilnosti medicinskog osoblja i njihovu obilasku starijih i bolesnih osoba.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime