Novo vozilo u DVD-u Peskovec

0
Komunalac add

Uz potporu Grada Vrbovca i Vatrogasne zajednice grada Vrbovca peskovečki vatrogasci su nabavili višenamjensko vatrogasno pickup Mazda vozilo od DVD-a Luke. Vozilo ima oznaku Peskovec 116. DVD Peskovec godinama razvija aktivnosti na jačanju skupa mjera i postupaka kako bi što hitnije i učinkovitije sudjelovali u sprječavanju širenja i gašenja požarate pružanju pomoći pri uklanjanju posljedica uzrokovanih požarom, ali i u svim inim intervencijama koje zahtijevaju njihovo postupanje.

Na svečanoj predaji vatrogasnog vozila bili su prisutni vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zapovjednik GZV Vrbovec Kristijan Kršak, zamjenik zapovjednika Marko Povrlišek, tajnica Ines Gregurić, Darija Sokač iz Razvojne agencije grada Vrbovca i predsjednik Mjesnog odbora Peskovec Marko Nevolić. Uz njih bili su nazočni predstavnici obližnjih vatrogasnih društava: predsjednik DVD-a Mladen Fotović, zapovjednik Mirko Pastuović te Antonio Pavlek i Vladimir Kralj, predsjednik DVD-a Pirakovec Željko Sović i zapovjednik DVD-a Luke Željko Grgoić te bivši predsjednici DVD-a Peskovec Vladimir i Milan Jagatić. Uz prigodni domjenak bila je to prava prigoda da se dodatno pojača zajednička suradnja DVD-ova iz Lonjice, Pirakovca, Luke i Peskovca.

Predsjednik VZ Zagrebačke županije Slavko Povrlišek. – Vozilo će služiti za potrebe gašenja šumskih požara u koje će se ugraditi visokotlačni modul. Pickup će također biti korišten i za prijevoz peskovečkih vatrogasaca na razne intervencije u slučaju uzbuna. DVD Peskovec spada u red vatrogasnih društava koje doprinose jačanju protupožarne zaštite te sudjeluju u svim vatrogasnim intervencijama – rekao je Povrlišek.

Predsjednik DVD-a Peskovec Siniša Jagatić nije krio zadovoljstvo nabavkom vozila te je kratko naveo. – Zahvaljujemo se Gradu Vrbovcu i gradonačelniku Denisu Kralju, kao i VZG-u Vrbovec na čelu s predsjednikom Slavku Povrlišekom na potpori koju su nam pružili da vozilo završi u Peskovcu. Vozilo će nam biti od velike pomoći u našim aktivnostima i na jačanju mobilnosti peskovečkih vatrogasaca u raznim vatrogasnim intervencijama – rekao je Jagatić.

Bivši predsjednik DVD-a Peskovec Milan Jagatić je naglasio da je ovo značajan iskorak u radu peskovečkog društva koje spada među najaktivnije u VZG-u Vrbovec. – Vozilo predstavlja veliki pomak u operativnom djelovanju na hitnim intervencijama. Čestitam svima koji su u tome sudjelovali jer je to ujedno i priznanje za višegodišnji rad DVD-a Peskovec – poručio je Jagatić. Druženju peskovečkih vatrogasaca, gostiju, članova MO Peskovec pridružili su se i ostali žitelji Peskovca koji su proveli jednu ugodnu, ljetnu noć u gostoprimstvu predsjednika DVD-a Peskovca Siniše Jagatića i zapovjednike Ivana Jagatića.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime