Novo ruho “stare škole”

0
Komunalac add

Danas je u I. osnovnoj školi Vrbovec održana završna konferencija projekta “Energetske obnove zgrade I. osnovne škole”. Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna. EU financiranje projekta iznosi 51 posto. Iz EU fondova osigurano je 2,1 milijun kuna, iz Ministarstva regionalnog razvoja odobreno je 1,4 milijuna kuna, iz proračuna Zagrebačke županije 300.000 kuna, a ostatak od 400.000 kuna pokrili su Grad Vrbovec i škola vlastitim sredstvima.

U sklopu projekta je obnovljena fasada, postavljena nova krovna izolacija, zamijenjena je stolarija i ugrađena nova LED rasvjeta, uveden je novi sustav grijanja koji je sada odvojen od Srednje škole Vrbovec te je na ulazu u školu postavljena rampa za lakši pristup osobama s invaliditetom.

Promjene se već vide i osjećaju u našem okruženju, istaknula je voditeljica projekta Iva Lednicki. – Uz estetski problem sjeverne i južne strane škole, prije obnove imali smo i problema s grijanjem i hlađenjem prostora. Odlučili smo da tako zaista više ne možemo i pripremili smo i prijavili ovaj projekt – rekla je Lednicki.

Osim što škola sada ljepše izgleda, već u prvim mjesecima implementacije novog sustava grijanja ostvarene su bitne uštede energenata, a time i financijskih sredstava. –Ostvarili smo uštede za grijanje u iznosu od 65 posto. Računi nam pokazuju da smo napravili dobar posao – istaknuo je ravnatelj škole Žarko Popović koji se našalio kako I. osnovnu školu više ne možemo zvati “starom školom”.

Uređenje škole neće završiti s obnovom vanjskog izgleda, jer već se pomalo krenulo i s uređenjem interijera, kako bi učenici svoje školske dane proveli što ugodnije.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime