Novo ruho Srednje škole Vrbovec

0
Komunalac add

Energetska obnova zgrade Srednje škole Vrbovec dobro napreduje. Obnova obuhvaća građevinske, strojarske i elektrotehničke radove. Njihovom izvedbom ostvarit će se osjetne uštede u potrošnji energenata za grijanje, hlađenje i rasvjetu, omogućit će se korištenje obnovljivih izvora energije i pridonijeti smanjenju emisije štetnih stakleničkih plinova.

Podsjetimo, obnova je počela sredinom rujna prošle godine, a predviđeni završetak radova je srpanj 2020. godine. Radovi se financiraju sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i sredstvima proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost investicije je 13,7 milijuna kuna.

Projektom energetske obnove SŠ Vrbovec i povećanjem njezine energetske učinkovitosti zgrada škole i sportska dvorana dobit će toplinsku fasadu debljine 15 centimetara. Toplinski će se izolirati vanjski zidovi, ravni i kosi krov, strop prema negrijanom tavanu, nadstrešnice, balkoni i horizontalna istaka na pročeljima s ciljem sprečavanja nastajanja toplinskih mostova. Zamijenit će se, PVC stolarijom, dotrajali drveni prozori i balkonska vrata.

Uz optimalnu potrošnju energije, planiranim mjerama povećat će se udobnost boravka u zgradi škole i sportskoj dvorani. Godišnja ušteda energije za grijanje bit će 74%, a ušteda godišnje primarne energije 63%. Godišnja emisija štetnih stakleničkih plinova smanjit će se za gotovo 80%.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime