Novo pick-up vozilo za Vatrogasnu zajednicu Općine Gradec

0
Komunalac add

U Državnoj vatrogasnoj školi Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu jučer je održana svečana primopredaja vatrogasnih vozila. Svečanosti su prisustvovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić te predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su dobile vozila.

Na svečanosti je uručeno ukupno 15 pick-up vatrogasnih vozila marke Ford, a jedno je pripalo i Vatrogasnoj zajednici Općine Gradec. Primopredaji je u njeno ime prisustvovao zamjenik predsjednika Stjepan Fugaj. Dobiveno vozilo trenutno je stacionirano u prostorijama DVD-a Tučenik i treba se još opremiti adekvatnom opremom.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradec Milivoj Ambrušec zahvalio je Ministarstvu poljoprivrede odakle su sredstva pristigla. – Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede što je proslijedilo sredstva Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici za vatrogasna vozila kao i Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije s kojom imamo dobru suradnju – istaknuo je.

Vatrogasna vozila nabavljena su temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu. Hrvatska vatrogasna zajednica iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma nabavila je za vatrogasne organizacije ukupno 75 kombiniranih i 58 pick-up vozila ukupne vrijednosti 27.536.763,85 kn.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković napomenuo je da je ovo posljednja isporuka vozila nabavljenih temeljem ugovora s Ministarstvom poljoprirvede, a iz sredstava općekorisnih funkcija šuma. Isto tako je naglasio da je ulaganje u vatrogastvo bitno te da vatrogasci svojim požrtvovnim radom ovakva ulaganja višestruko vraćaju građanima.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mršić dodao je da se i nadalje nastavlja s  nabavom vatrogasne opreme. Istaknuo je da se kontinuirano radi na protupožarnoj preventivi, gdje su Hrvatske šume napravile preko 5000 km šumskih prosjeka te zaželio vatrogascima uspjeh u radu te da imaju što manje posla u gašenju požara.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime