Novo navalno vozilo za vrbovečke vatrogasce

0
Komunalac add

DVD Vrbovec dobio je danas novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno više od dva milijuna kuna, u sklopu projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi” koji Vlada RH i MUP provode u suradnji Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Prije 24 godine na isti sam način imao priliku baš na gradski trg u Vrbovcu dovesti cisternu koju danas imamo, koju sam tada uspio izvući iz robnih rezervi. Danas sam jako ponosan što će nove generacije imati novo vozilo, koje je opremljeno kao navalno vozilo, s kojim smo protupožarnu zaštitu i sigurnost podigli za još jedan nivo – naglasio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca i Županijske vatrogasne zajednice Slavko Povrlišek.

Riječ je o vozilu marke Volvo, 280 konjskih snaga, s cisternom kapaciteta 7 tisuća litara. -Opremljeno je kao navalno vozilo, s dišnim aparatima za dva vatrogasca, s uređajem za odimljavanje, kompletnom opremom prve pomoći. Uz ovo navalno vozilo, nedavno smo dobili novi kombi i novo zapovjedno vozilo. Nabavljamo nova vozila i opremu, ne kupujemo rabljeno, vatrogastvo dižemo na zavidnu razinu  – istaknuo je Povrlišek.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime