Novo krovište na vatrogasnom domu u Poljani

0
Komunalac add

DVD Poljana spada među najaktivnija društva u Vatrogasnoj zajednici grada Vrbovca, a to su između ostaloga potvrdili i sanacijom krovišta na vatrogasnom domu koja je provedena nakon nepunih 40 godine. Sve su to vatrogasne aktivnosti koje se provode uoči organizacije velike obljetnice – 90 godina osnivanja DVD Poljana. Grad Vrbovec je osigurao 140 tisuća kuna za promjenu krovišta na vatrogasnom domu i spremištu, promjenu sustava olučnih cijevi i žljebova te izvedbu ostalih građevinskih radova. Nakon završetka građevinskih radova članovi DVD-a Poljana organizirali su svečano druženje na kojem su sudjelovali gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, njegov zamjenik Marko Belošević, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik DVD-a Vrbovec Marijan Krznar, predsjednica DVD-a Brčevec Alojzija Tvorić Kučko, predsjednik MO Poljana Tomislav Marković, predstavnik vrbovečkih vatrogasnih veterana Matija Vuljanković, članovi i veterani DVD-a Poljana te drugi gosti i stanovnici Poljane.

Predsjednik DVD-a Poljana Ivan Martinčević naglasio je kako je završetak radova na sanaciji krovišta na vatrogasnom doma od velikog značaja ovo društvo, ali i za cijelu Poljanu.

Zahvaljujem se ovim putem svim majstorima i radnicima koji su pod majstorskim vodstvom Željka Sovića iz Pirakovca u vrlo kratkom vremenu, za tjedan dana, dali našem vatrogasnom domu novi pokrov koji će omogućiti našem društvu nesmetanu funkcioniranje u slijedećih nekoliko desetljeća. Zahvaljujem i svim članovima DVD-a Poljana koji su svakodnevno pomagali u radovima, brinuli se o hrani i okrijepi za naše majstore. Posebno zahvaljujem Gradu Vrbovcu na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem na odobrenim novčanim sredstvima za novo krovište – rekao je Martinčević.

Gradonačelnik Denis Kralj je izjavio pojasnio je kako su građevinski radovi izvedeni prema ranije prihvaćenom projektu. – Hvala svima koji su doprinijeli da je vatrogasni dom dobio novo krovište i novi sjaj. Što se tiče opremanja, odnosno uređenja interijera, osigurat ćemo sredstva i za nabavku stolica za vatrogasni dom i to najkasnije do proslave 90. obljetnice osnivanja DVD-a Poljana u 2024. godini – obećao je gradonačelnik.

Poslije domjenka je uz tradicionalnu, domaćinsku, veselu atmosferu i uz evociranje starijih članova DVD-a Poljana, nastavljeno večernje druženje gostiju i Poljanaca. Posebni štih druženja dao je harmonikaški duet iz Brčevca, uz čiji se glazbeni repertoar pjevalo, plesalo i u razdraganom ozračju raspravljalo o novim inicijativama. Članovi DVD-a Poljana ne miruju i dok spavaju jer i tada snuju planove i aktivnosti u interesu svojeg društva i rodnog mjesta. Nema nikakve dvojbe da poljanski vatrogasci ne skrbe samo o vatrogasnom djelovanju nego i u suradnji s MO Poljana unaprjeđuju društveni život cjelokupnog sela. A da se djelovanje DVD-a Poljana razvija u dobrom smjeru, ukazuju aktivnosti i na formiranju ženskog odjela unutar društva.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime