Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Razmišljate li o novim knjigama koje još možete pročitati, donosimo popis novih naslova u Narodnoj knjižnici Vrbovec. U kategoriji publicistike izdvajamo praktičan savjetnik za roditelje i odgojitelje – Iben Dissing Sandahl: Igra na danski način. 

Otkrijte zašto je igra ključan element dječjeg razvoja! Danas previše vremena i energije ulažemo u obrazovne temelje dječjeg razvoja umjesto da djeci dopustimo da istražuju sebe i svoju okolinu. Bezbrižno nestrukturirano slobodno igranje nije gubitak vremena. Upravo suprotno, igra je dragocjeno iskustvo isprobavanja koje djeci nudi neograničene mogućnosti stvaranja i izražavanja beskonačnosti njihove mašte. Ova se knjiga bavi pitanjem zašto je igra ključan element dječjeg razvoja i nudi uvid u važnost igre u odgoju otporne i zdrave djece.

Ljubitelje trilera mogao bi oduševiti bestseler New York Timesa, roman prvijenac britanske spisateljice Catherine Steadman: Nešto je u vodi. Erin je redateljica nadomak važnom profesionalnom uspjehu; Mark je naočit investicijski bankar pred kojim je svijetla budućnost. Doima se kao da imaju sve, a tada Mark izgubi posao i u njihovu savršenom životu počnu se pojavljivati pukotine. Ali, oni su odlučili uspjeti. Rezerviraju bračno putovanje iz snova i vjeruju da će se sve srediti – naposljetku, imaju jedno drugo. Na tropskom otoku Bora Bori Mark odvodi Erin na ronjenje. Mark je s njom – ona zna da će je on čuvati. Sve će biti u redu. Sve dok ne pronađu nešto u vodi. Torbu punu novca. Erin i Mark odlučuju zadržati svoje otkriće u tajnosti – naposljetku, ako nitko drugi to ne zna, kome bi naudili? Njihova odluka pokrenut će razoran niz događaja koji će ugroziti sve do čega im je stalo.

Među novim knjigama za djecu izdvajamo naslov Stan i Jan Berenstain: Medvjedići i nasilje u školi. Kad se jedan od medvjedića u školi počne ponašati kao nasilnik, Seka će se naći u ozbiljnim problemima. Bez ikakva razloga, nasilnik će se obračunati s njom i poslati je kući poderane odjeće i uplakanu. Braco će se zauzeti za Seku i naučiti je vještinama potrebnima za suprotstavljanje nasilniku. Putem će naučiti kako nasilje nije rezervirano samo za muške medvjediće, te da postoje oni koji nam mogu i žele pomoći ako nas snađu takvi problemi.

Inače, u razdoblju od 28. veljače do 7. ožujka u Narodnoj knjižnici Vrbovec najposuđivanije knjige su: “Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao”, “Dan sjećanja”, “Gospodar tame”, “Hitlerova čudovišta: povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu” te “Hrvatska uzvraća udarac”.

(Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime