Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Elizabeth Gilbert: Grad djevojaka – Autorica svjetskih bestselera Jedi, moli, voli i Signatura svih stvari vraća se romanom smještenim u kazališni svijet New Yorka 1940-ih i 1950-ih godina koji pršti glamurom, avanturama i putenim aferama. Godina je 1940. Devetnaestogodišnju Vivian Morris upravo su izbacili s elitnog ženskog koledža Vassar. Roditelji je šalju u New York k teti Peg koja vodi posrnulo kazalište na Manhattanu: Teatar Ljiljan. U Ljiljanu Vivian otkriva boemski način života i potpuno je očarana tim šarolikim, nesputanim i nekonvencionalnim svijetom. Ondje uči što znači biti drugačija. Ona i kazališne zabavljačice, mlade, glamurozne i nerazdvojene, osvajaju grad. No kad Vivian učini pogrešku koja je izazvala velik skandal, njezin život potpuno se preokreće i trebat će joj godine da shvati što je to zapravo bilo i što je značilo. U međuvremenu dogodio se i rat. Sad već u poodmaklim godinama života, Vivian kazuje svoju priču i prisjeća se tih davnih događaja koji su je promijenili i u konačnici je doveli do ljubavi njezina života; ljubavi različite od svih drugih. „Bilo kako bilo, u nekom trenutku svog života žena se naprosto umori od toga da se stalno stidi same sebe. Nakon toga slobodna je postati ona koja uistinu jest“, govori Vivian. Grad djevojaka izvrsno je ispripovijedana priča s fascinantnim ženskim likovima – višeslojno i emocionalno slavlje ženskosti! Roman je to o osudi, ali i o slobodi žena da izaberu život kakav žele i uživaju u njemu – „jer život je opasan i prolazan te stoga nema smisla uskraćivati si užitak ili pustolovinu dok si ovdje“.

Judith Orloff: Vodič za preživljavanje empata – Vodič za preživljavanje empata pruža uvid u duboko razumijevanje ljudske osjetljivosti. Dr Orloff kombinira psihologiju i liječenje energijama te ukazuje kako čovjek svoju iznimnu osjetljivost može pretvoriti u dar. Ova je knjiga prepuna praktičnih savjeta koji će vam pomoći da otkrijete empata u sebi i na taj način posegnete za nekom novom razinom svijesti iz čije ćete perspektive tada dobiti mogućnost iscjeljivanja te uspostaviti skladnu ravnotežu uma tijela i duše. Judith Orloff, dr. med. psihijatrica je s privatnom praksom u Los Angelesu i dio je kliničkog psihijatrijskog osoblja sveučilišta UCLA. Specijalistica je za liječenje izuzetno osjetljivih ljudi i empata. Dr. Orloff, i sama empat, kombinira bisere mudrosti konvencionalne medicine s britkim znanjem o intuiciji, duhovnosti i liječenju energijom.

Jessica Townsend: Čudesnjakinja – Nakon što je pobijedila smrtonosno prokletstvo, prošla opasna iskušenja i pridružila se Čudestnom društvu, Morrigan Crow misli kako je napokon pronašla utočište i pravu obitelj. Nikadgrad joj nudi obilje zabave i nevjerojatnih otkrića, ali ona više od svega žudi naučiti tajanstvene vještine i umijeća za koje je predodređena. No čini se da vodstvo Društva strahuje od Morriganinih čudesnjačkih sposobnosti te ju želi spriječiti da upozna svoju pravu moć. Da stvar bude gora, u njezinoj se školi dogodi nekoliko misterioznih nestanaka, a ona je glavna sumnjivica. Morrigan svim srcem želi pomoći u istrazi i izbaviti svoje prijatelje, a na tom će se putu ponovno susresti sa zlobnim i lukavim Čudesnjakom Ezrom Neverom. Iako je želi navabiti na stranu zla, otkriva joj i kako upravljati Čudesti – mističnom silom koja može stvarati neviđene ljepote, ali i izazvati najmračnije užase…

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime