Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Allie Larkin: Baš kao sirena – Ponekad novi početak znači povratak svojoj prošlosti. Katie Ellis odrekla se svega nakon razvoda, samo kako bi zadržala Barka, svog plašljivog i vjernog psa iz utočišta. Ne znajući kako da započne novi život, zajedno s Barkom vraća se na Floridu u grad u kojem je odrasla sa svojom bakom Nan. U svojoj mladosti Nan je bila plivačica i plesačica odjevena poput sirene s grupom svojih starih prijateljica. S mnogima od njih Nan je izgubila kontakt, no Katie će joj pomoći da ih pronađe, kako bi u humanitarne svrhe ponovno izvele svoju predstavu. Katie se ponudi da im sašije kostime, a kako nastup dobiva svoj konačni oblik, ona shvaća da se mora suočiti sa svojim demonima iz prošlosti i pobijediti strahove kako bi pronašla novu nadu i novi početak…

 

dr.sc. Elaine N. Aron: Visokoosjetljivo dijete – Dr. sc. Elaine Aron, autorica bestselera i psihologinja čije su knjige tiskane u više od 240 000 primjeraka, sada govori o osobini „visoke osjetljivosti” djece te nudi revolucionarni priručnik za odgoj visokoosjetljive djece, ali i za njihove skrbnike. U ovoj knjizi roditelji će pronaći korisne testove za samoprocjenu i studije slučaja koje će im pomoći da razumiju svoje visokoosjetljivo dijete, a dobit će i neke temeljne savjete o tome kako se nositi s izazovima odgoja visokoosjetljive djece, kako umiriti osjetljivu dojenčad, kako pomoći osjetljivoj djeci da prežive u ne tako osjetljivom svijetu. Aron je prva identificirala urođenu osobinu „visoke osjetljivosti” i pokazala kako ona utječe na život onih koji je posjeduju. Do 20 posto stanovništva rađa se s tom osobinom, a Aron u knjizi Visokoosjetljivo dijete pruža tople, pravovremene savjete za roditelje, učitelje i osjetljivu djecu u njihovim životima.

Biljana Čučak; Tomislav Tomić: Pjev sirenaNa najmanjem otoku na svijetu, toliko malenom da nije ucrtan ni na jednu zemljopisnu kartu, živio je svjetioničar s obitelji. Nakon sinova odlaska u grad na školovanje, svjetioničar umire, a njegova žena preuzima posao kao uspomenu na voljenog muža i sve lijepe trenutke proživljene na njihovu otočiću. Sin je nije posjećivao i baka je postajala sve usamljenija i tužnija. Društvo su joj pravile neobične prijateljice – morske sirene. Svakog dana pozdravljale su je pjesmom kako bi odale zahvalnost jer je davno svjetioničar spasio jednu od njih. Monotoniju života na svjetioniku prekida dolazak bolesne unučice. Bakina neizmjerna ljubav i svjež morski zrak ubrzo su izliječili djevojčicu, a djevojčica je svojim vedrim duhom vratila baki mladost i želju za životom.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime