Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje. Vatrena uredska romansa Vi Keeland Egomanijak. Emerie Rose i Drew Jagger prvi su se put susreli one večeri kad je on upravo provaljivao u njezin novi ured na Park Aveniji u New Yorku. Međutim, ispostavilo se da je pravi uljez zapravo Emerie kojoj je netko bespravno iznajmio njegov ured dok je Drew bio na odmoru. Emerie je, ostavši bez novca i ureda, ponudila Drewu da će zamijeniti njegovu tajnicu koja je otišla na duže bolovanje, ako joj privremeno iznajmi jednu sobu za sastanke. Njih dvoje potpuno su različite osobe – on je ogorčeni odvjetnik za razvode, a ona psihologinja koja savjetuje parove kako bi sačuvali svoje brakove. On je razveden i ženskar, a ona godinama beznadno zaljubljena u svojeg prijatelja. Jedino što imaju zajedničko je poslovni prostor koji dijele, ali i međusobna privlačnost koju je sve teže zatomiti iz dana u dan.

Nick Woodall i Karen Woodall: Razumijevanje otuđenja od roditelja Britanski psihoterapeuti Nick i Karen Woodall vodeći su autoriteti u Europi za temu otuđenja djeteta od roditelja nakon razvoda, a ovo je prva knjiga u Hrvatskoj objavljena na tu temu. Knjiga Razumijevanje otuđenja od roditelja pomaže roditeljima koji proživljavaju gubitak kvalitetnog odnosa s djetetom nakon razvoda. Koliko je problematika aktualna, svjedoči podatak da se u Hrvatskoj razvodi trećina brakova, prilikom čega najčešće stradaju djeca. Roditelji često prebacuju krivicu jedan na drugoga, odbijaju međusobnu suradnju i komunikaciju te brane djetetu viđati drugog roditelja, što ostavlja trajne posljedice na djetetu.

 

Među knjigama za djecu izdvajamo Emily Hawkins Tom Adams Ukrcajte se u vlak izuma. Podignite više od 50 prozorčića kako biste slijedili tragove nekih od najvećih izumitelja u povijesti. Naučite o nevjerojatnim prometnim sredstvima, od vlakova, zrakoplova i automobila do podmornica i balona na vruć zrak, dok putujete kroz stoljeća i širom svijeta.

(Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime