Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Davor Rostuhar: Ljubav oko svijeta – Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna. Rezultat je, riječima urednika Krune Lokotara: knjiga koja liječi ljubavlju i koja pokušava ljubav izliječiti.

Ilona Grey: Kao treptaj u noći – Nezaboravan povijesni roman nagrađivane autorice o izgubljenoj i ponovno pronađenoj ljubavi, i tajnama koje skrivamo jedni od drugih. Selina Lennox pripadnica je zlatne mladeži, a život joj je vrtlog zabava i ludih noćnih provoda. Novinari je progone dok ona vječito balansira na rubu skandala, sve vrijeme bježeći od života koji su joj odredili roditelji. Lawrence Weston siromašan je slikar koji jedne noći uleti u Selininu orbitu i više je ne može pustiti, premda je sve vrijeme svjestan da mu je ona zapravo nedostižna. Ali Selina se snažno zaljubljuje u Lawrencea, maštajući o životu ispunjenom istinskom srećom. No kad se dogodi tragedija u kojoj strada njezina najbolja prijateljica, Selina umjesto ljubavi odabire sigurnost. Obuhvaćajući razdoblje od dva desetljeća te burne promjene u britanskoj povijesti u predvečerje Drugog svjetskog rata, Kao treptaj u noći Ione Grey epski je roman o strasti, boli i gubitku.

Desa Muck: Anica i prva ljubav – U svojoj novoj avanturi, nestašna Anica odlazi protiv svoje volje na selo. Nitko je nema čuvati pa njezini roditelji odlučuju da će provesti tjedan dana kod rođaka. U početku joj se tamo ništa ne sviđa i jedva čeka vratiti se kući. Mora se rano buditi i raditi, životinje joj smrde, a ni društvo joj nije zanimljivo. No, tada upozna jednoga dječaka i sve se promijeni…

 

Pripremila: Marina Senjanec, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime