Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Daniel Silva: Zagonetna ženaIz pera uvijek odličnog Daniela Silve dolazi još jedna špijunska priča o legendarnom restauratoru umjetnina i ubojici na čelu najcjenjenije izraelske obavještajne službe, Gabrielu Allonu. U zabačenom selu u andaluzijskim planinama zagonetna Francuskinja počinje pisati opasne memoare. Priča je to o muškarcu kojeg je davno voljela u Bejrutu i izdaji zbog koje je ostala bez djeteta. Ta žena čuva najveću tajnu Kremlja, tajnu o krtici koju je KGB ubacio u sâmo srce Zapada i koja je upravo na pragu najveće moći. Samo jedan čovjek može razotkriti urotu: Gabriel Allon. Gabriel se već jednom sukobio s mračnim silama nove Rusije i skupo to platio. A sad će se s Rusima obračunati u posljednjem, spektakularnom okršaju i tako odrediti sudbinu poratnog svjetskog poretka. Okrutna bečka likvidacija njegova najvažnijeg čovjeka u ruskoj obavještajnoj zajednici, baš kad je pokušao prebjeći, namamit će Gabriela u lov na izdajicu. Potraga za istinom odvest će ga daleko u prošlost, do najveće izdaje dvadesetog stoljeća, i naposljetku do uzbudljivog razrješenja na obalama rijeke Potomac u Washingtonu koje će čitatelje ostaviti bez daha.

David Perlmutter,Austin Perlmutter,Kristin Loberg: Detoks uma – Detoks uma novi je naslov autora uspješnica Inteligentna prehrana i Zdrava probava – zdrav mozak. Knjiga Detoks uma otkriva kako suvremeni svijet duboko utječe na naše svakodnevne odluke i aktivno manipulira njima zbog čega postajemo usamljeniji, tjeskobniji, deprimiraniji, nepovjerljiviji, boležljiviji i deblji no ikada. Autori nam u ovoj knjizi objašnjavaju kako je moguće probuditi se iz tog stanja monotonije te krenuti za trajnom radošću i duboko smislenim postojanjem – čak i dok proživljavamo teškoće, razočaranja i izazove. To je neizbježno. Ali, nije neizbježno osjećati se kronično nepovezano, tjeskobno, frustrirano, možda čak i slomljeno, pod teretom samog života. Postoje vrlo stvarni i učinkoviti načini kako izbjegavati mnoge od tih osjećaja i stvarati trajnu sreću u životu. Savjeti izneseni na stranicama ove knjige jednostavni su, vrlo lako izvedivi, korisni i pristupačni, posebice desetodnevni program koji obuhvaća plan prehrane s četrdeset slasnih i zdravih recepata.

Ivanka Ferenčić Martinčić, Nikolina Dinješ: Kako je zeko zavolio knjižnicu – Slikovnica Kako je zeko zavolio knjižnicu djecu vodi kroz prostor gdje žive njihove omiljene priče. Glavni lik, plišani zeko, s knjižničarkom upoznaje odjele jedne knjižnice, posjetitelje svih dobi koji u nju dolaze i raznolike sadržaje koje ona nudi. Čitajući ovu priču djeca će upoznati knjižnicu kao mjesto učenja i druženja u koje će rado dolaziti cijelog života. No, možda najveća vrijednost ove slikovnice je u njezinom pokušaju da potakne djecu na znatiželju, na čitanje, na putovanje u raznolike i začudne svjetove kojima priče razvijaju ideje i maštu, ali i donose smirenje i utjehu. Slikovnica je također i malo priznanje svim knjižničarkama i knjižničarima koji neumorno rade da priče približe dječjim srcima i u njima svakodnevno potiču ljubav prema knjizi i čitanju.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime