Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Julie Caplin: Mali hotel na IslanduPobjegnite u najudobniji maleni hotel na Islandu gdje će vam srce ugrijati ljubav, topao kamin i polarna svjetlost… Razočarana u ljubav i propale karijere, Lucy bježi od života u Engleskoj. No kada prihvati posao upraviteljice hotela Northern Lights, ne očekuje da će je put odvesti u zemlju vrućih izvora i ledenjaka posutih snježnim pahuljama – i to u društvu predivnog škotskog barmena Alexa. Odlučna u namjeri da promijeni svoj život, Lucy hotel želi pretvoriti u najromantičnije odredište na Islandu, premda je njoj romansa posljednja stvar na pameti. Ipak, dok se pod rasplesanim svjetlima aurore sve više zbližava s Alexom, Lucy bi mogla naučiti ponovno voljeti…

 

Hrvoje Dečak, Romeo Ibrišević: Advent u ZagrebuZa dvojezičnu knjigu Advent u Zagrebu na hrvatskom i engleskom, prvu i jedinu o toj atrakciji glavnoga grada Hrvatske, tekst je napisao Hrvoje Dečak, a fotografije snimio Romeo Ibrišević. Knjiga popularno govori o slavljenju došašća i opisuje Advent u Zagrebu koji je triput zaredom proglašen najboljim u Europi. Dodaci knjizi su: Hrvatski božićni običaji, Zanimljivosti o Zagrebu i Kratka povijest Zagreba i Hrvatske. Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb podsjetnik je kako smo živjeli i veselili se prije pandemije i potresa te zalog tome da se lijepa vremena vrate. Sa zanimanjem će je čitati i turisti i oni koji su u Zagrebu rođeni, izabrali su ga za život ili su samo povremeno u njegovu krilu. Pisana iz ljubavi prema gradu pod Sljemenom, to je i posveta svima koji su trudom i idejama stvorili Advent kao jednu od njegovih znamenitosti.

Matt Haig: Djevojčica koja je spasila BožićDjevojčica koja je spasila Božić novi je dječji roman autora uspješnice Dječak zvan Božić. Što je potrebno da bi se vjerovalo u magiju? Badnjak je i stvari ne stoje najbolje. Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog i Božića možda neće ni biti. Magija je sve slabija. Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime