Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Amy Harmon: Što vjetar znaAnne Gallagher odrasla je očarana djedovim pričama o Irskoj. Slomljena srca nakon njegove smrti, putuje u zemlju djedova djetinjstva kako bi mu ispunila posljednju želju i ondje prosula njegov pepeo. Tamo, preplavljena sjećanjima na muškarca kojeg je obožavala, otputuje u neko drugo vrijeme i postaje dio povijesnih zbivanja. Irska 1921. godine pleše na rubu rata. Anne se odjednom budi ranjena, dezorijentirana i pod paskom dr. Thomasa Smitha, skrbnika mladoga dječaka koji joj je neobično poznat. Anne prihvaća identitet dječakove davno nestale majke, uvjerena da je njezin nestanak povezan s njom. Kako napetosti rastu, Thomas se uključuje u borbu za neovisnost Irske i Anne je uvučena u sukob uz njega. Zarobljena između povijesti i svojeg srca, mora odlučiti je li spremna napustiti život koji je poznavala zbog ljubavi za koju nikada nije mislila da će pronaći. Ali, na kraju, je li izbor zapravo njezin?

Hedvig Montgomery: Doba vrtićaHedvig Montgomery, norveška psihologinja, obiteljska terapeutkinja i edukatorica, suradnica Jespera Juula, u knjizi Doba vrtića posvećuje se izazovima s kojima se suočavaju roditelji i ostali koji se bave djecom vrtićke dobi. U prvom dijelu knjige ti su izazovi objašnjeni kroz 7 koraka, a drugi dio knjige obrađuje teme poput života u dječjem vrtiću, dječjeg sna i prehrane, društvenih mreža, svađe među braćom i sestrama, djece razvedenih roditelja. Savjeti i metode o odgoju plod su autoričinog dugogodišnjeg istraživanja i bogatog praktičnog iskustva. Jednostavnim jezikom nudi odgovore na pitanja poput: Što je uspješan odgoj? Koliko je djeci važno da steknu prijatelje? Jesu li svađe među braćom i sestrama nužno nešto loše? Kako razgovarati s djetetom i pristupiti njegovim emocijama?

Rachel Bright: Dugo putovanje malog vukaVučić Vilko ne treba ničiju pomoć! Što god da ga snađe, on sve može sam. No kada se izgubi i ostane bez ikoga u studenoj, arktičkoj noći, Vilko otkrije da je, ponekad, sve što nam treba prijatelj koji će nam u nevolji pružiti ruku. U ovoj odvažnoj pustolovini otkrijte što se dogodi kad snage udruže narval, morž, bik, guska, lisica, los i noćni leptir te što od ove sjajne družbe može naučiti naš maleni svojeglavi vučić. Razigrana je ovo pripovijest koja govori o prijateljstvu i međusobnom pomaganju proizašla iz pera tvoraca višestruko nagrađivanih hitova Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice i Koala koja može sve. Rachel Bright i Jim Field, iz naslova u naslov, sve su uigraniji duo u kreiranju savršenog spoja stihova i prekrasnih ilustracija. Istinski užitak čitanja naglas i uživanja u krajolicima koji ostavljaju bez daha!

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime