Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Phoebe Morgan: Kuća za lutke – Corinnein život naizgled možda izgleda savršeno, ali nakon tri neuspjela pokušaja umjetne oplodnje, sada ima samo još jednu priliku da dobije dijete. Kad ispred stana pronađe dio kuće za lutke, ima osjećaj da je to znak. Ali kad se počne pojavljivati sve više dijelova kuće, Corinne shvati da su joj itekako dobro poznati. Netko zna za minijaturnog konjića za njihanje i malenu lutku u crvenoj baršunastoj haljini. Netko joj je ušao u kuću. Kako neki stranac može znati toliko o njezinu životu? Koliko dugo je već promatra? I što točno želi?

 

 

Aljoša Bagola: Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke – Aljoša Bagola jedan je od najcjenjenijih i najčešće nagrađivanih slovenskih kreativnih direktora reklamnih agencija, izvrstan pripovjedač priča, omiljeni predavač i kolumnist. Knjigom Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke donosi iskrenu ispovijed o suočavanju s pregorjelošću. Lucidnim misaonim obratima i jezičnim igrama majstorski nas vodi kroz inspirativne životne priče, potresne spoznaje, neočekivane uvide i nesvakidašnja razmišljanja. Savjetuje nam kako se učinkovito suočiti s kaotičnim i neukrotivim suvremenim svijetom i unatoč tome u njemu pronaći komadić utjehe, smirenosti i optimizma. „Nemojmo se previše truditi oko svoje ostavštine, ne putujmo s previše prtljage, nemojmo se predati nepotrebnoj patnji. Smisao života nije u tome što ostavljaš iza sebe, nego u tome što život ostavlja u tebi.“

Kęstutis Kasparavičius: Drhturavi vitez – Patkograd se smjestio na obje strane obale vijugave rijeke i ljeti bi u njemu bilo i previše bučno. Moglo se tu uvijek čuti veselo kvakanje i graja patkica koje su se brčkale u vodi. Lako je ljeti, ali sada  je kasna jesen. Antun gleda kroz prozor i nimalo se ne veseli jeseni, sve je tmurno i sivo. I tako su se jednog dana s neba počele spuštati lake bijele snježne pahuljice. Savršeno vrijeme da sve patke izvuku svoje klizaljke i krenu na klizalište, ali i da se Antun pokaže pred susjedom Kržuljicom. Nepredvidivim spletom okolnosti, sramežljivi Antun postaje junakom cijele priče! Ovo je još jedna zgodna i poučna priča, koju je napisao i ilustrirao cijenjeni litavski umjetnik Kestutis Kasparavičius, o pačiću Antunu i njegovu viteškom djelu jedne lijepe zime u malome gradu Patkogradu. U priči nas autor podsjeća da istinska radost nisu najskuplje klizaljke, već ljubav i povezanost među ljudima, bez obzira na to koliko oni bili različiti.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime