Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Judith McNaught: Šaputanja u noći – Šaputanja u noći uzbudljiva je detektivska priča koja će vas toliko zaintrigirati da je do samog kraja nećete ispuštati iz ruku. Sloan Reynolds policajka je u jednom gradiću na Floridi koja zna da je njezin skroman odgoj daleko od luksuznog svijeta u Palm Beachu, gdje joj žive otac i sestra Paris. Kako nikada nisu pokušali stupiti u kontakt s njom, bili su joj potpuni neznanci, sve dok jednog dana iznenada nije dobila njihov poziv da ih posjeti u Palm Beachu i prepusti se tamošnjim društvenim zbivanjima. Kao žena kojoj je njezin istražiteljski rad draži od Diorovih haljina, Sloan nije dirnuta zakašnjelim obiteljskim pozivom. Ali kad joj agent FBI-ja Paul Richardson priopći da je njezin otac zajedno sa svojim partnerima osumnjičen za prijevaru, urotu i ubojstvo, Sloan pristane ući u očev život, skrivajući svoje pravo zanimanje. Sloan je na visini zadatka dok ne upozna Nou Maitlanda, poznatog poduzetnika koji posluje po cijelom svijetu i koji je uz to jedan od glavnih osumnjičenika FBI-ja. Sloan protiv svoje volje osjeti strašnu privlačnost prema njemu, ali kad se šokantnim ubojstvom uzdrma zavodljiva fasada bogatstva i glamura koji ju okružuju, Sloan mora pronaći put kroz labirint prijevare i strasti, kako bi pronašla nekoga kome može vjerovati i kako bi odgonetnula istinu iza onih strašnih šapata u noći.

Dušan Vesić: Zamisli život… – Nakon biografije Bijelog dugmeta (Šta bi dao da si na mom mjestu) i biografije Margite Stefanović (Magi – Kao da je bila nekad), knjiga Zamisli život: novi val – prva generacija zaokružuje trilogiju Dušana Vesića o najvažnijim momentima jugoslavenske rock muzike. Ovog puta Vesić nam predstavlja prvu generaciju bendova koji su krajem sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća promijenili rock scenu u Jugoslaviji, donijeli novu osjećajnost i postavili nove standarde kreativnosti. Vesić je po običaju ponudio široku analizu kako cijelog pokreta tako i svih pojedinačnih sudionika, što će nam omogućiti da se iz prve ruke upoznamo s Azrom, Pankrtima, Filmom, Prljavim kazalištem, Haustorom, Idolima, Električnim orgazmom, Pekinškom patkom, Parafom, Šarlom akrobatom, Lačnim Franzom i drugim važnim junacima te generacije, preslušamo ponovno njihove najveće uspjehe, prođemo s njima njihove uspone i padove i ispratimo njihove pojedinačne sudbine, uz mnoštvo poznatih i dosad nepoznatih podataka. Uobičajenom stilskom jednostavnošću Vesić je ponovo napisao knjigu iz koje se može ponešto naučiti, ali uz koju se može i nasmijati.

Dan Brown: Divlja simfonija – Dan Brown, autor svjetskog bestselera Da Vincijev kod, objavljuje svoju prvu slikovnicu – duhovitu, nevjerojatno zabavnu knjigu koja uključuje glazbu i u koju će se zaljubiti čitatelji svih uzrasta. Putujući šumama i morima s Maestrom Mišem i njegovim prijateljima glazbenicima, upoznat ćete velikog plavog kita i hitronoge geparde, sićušne bube i ljupke labudove. Svi oni podijelit će s vama svoje tajne. Usput ćete možda naići i na neka iznenađenja što ih je Maestro Miš ostavio u knjizi – skrivenu zujavu pčelu, zbrkana slova što skrivaju neko značenje, pa čak i šifriranu poruku koju treba odgonetnuti! Knjiga sadrži kôd za besplatnu aplikaciju i glazbu koju je skladao sam autor.
Ovu interaktivnu multimedijsku slikovnicu ilustrirala je Susan Batori, čije su ilustracije prožete humorom prikladnim za dječji uzrast, a sadrži i dodatne tragove i zagonetne kodove.
Glazbu za slikovnicu izvodi Zagrebački festivalski orkestar (Zagreb Festival Orchestra) iz Hrvatske, a snima i producira američka diskografska i producentska tvrtka PARMA Recordings.
U Divljoj simfoniji Dan Brown kombinira glazbu i pisanu riječ za novi naraštaj mladih, koristeći se najmodernijom tehnologijom.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime