Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

John Strelecky: Povratak u kafić na kraju svijeta – Nakon prijelomnog životnog događaja kad su mu bile trideset tri godine, John Strelecky je dobio nadahnuće i ispričao priču o Kafiću na kraju svijeta. Knjiga je četiri puta postala bestseler godine i prevedena je na četrdeset jedan jezik, a deset godina kasnije John je napisao i nastavak, Povratak u kafić na kraju svijeta. Mnogo se toga za Johna promijenilo od kad je prije 10 godina prvi put bio u Kafiću. Od užurbanog marketinškog direktora, John je postao znatiželjni pustolov i konačno je osjetio da ima svoj život u vlastitim rukama. Shvatio je da živi životom kakvim se rijetko tko usudi živjeti, iako mu mnogi na tom životu zavide. Ovog puta u Kafiću susreće i neke nove ljude te shvaća da postoje još neke stvari koje bi mogao naučiti. John pronalazi odgovore na nova pitanja, spoznaje koliko je roditeljstvo važan posao, dobiva novi pogled na smisao života i vlastiti život, otkriva ljepotu pomaganja drugima, i još mnogo toga. Šarmantan, jednostavan i pun nadahnuća, Povratak u kafić na kraju svijeta priča je o tome zašto živimo i o dojmljivim načinima razmišljanja o životu.

Školovanje od kuće i nastava na daljinu u vrijeme HR-COVID-19 – Tim od četrnaest znanstvenika iz područja pedagogije krenuo je u potragu za odgovorima na pitanja koja su se u novonastaloj situaciji javila u području odgoja i obrazovanja. U svojim su se nastojanjima usmjerili na proces učenja kod kuće i nastavu na daljinu, istraživali su iskustva iz različitih perspektiva (učeničke, roditeljske, učiteljske) i odnose među učenicima s posebnim naglaskom na prijateljske međuvršnjačke odnose, promišljali su o odgojnim izazovima u doba krize, o procesu vrednovanja kao i online usavršavanju učitelja te bezgraničnim mogućnostima Internet galaksije u nastavi na daljinu. Kao plod timskog rada autori su ovu monografiju sa svim teorijskim promišljanjima, analizama i empirijskim nalazima namijenili znanstvenicima, istraživačima, učiteljima, stručnim suradnicima, studentima i roditeljima.

Matematika bez stresa 5 – Uz ovu veselu vježbenicu i priručnik naučite matematiku bez stresa! U njoj možete pronaći sve za učenje geometrije i geometrijskih likova. Upoznavanje, usporedba i mjerenje osnovnih geometrijskih likova korisno nam je u svakodnevnom životu, a temelj je i nastave geometrije u višim razredima osnovne škole. Upoznajte se na zabavni način s različitim oblicima, naučite ih prepoznati, uspoređivati, mjeriti te saznajte sve o njihovim najvažnijim osobinama. Domišljati primjeri i zanimljive igre učenje će pretvoriti u zabavu.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime