Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Jo Nesbo: Kraljevstvo – Jo Nesbo, autor bestselera o Harryju Holeu, vratio se napetim i atmosferičnim trilerom o dva brata koje vežu mračne tajne. Za razliku od svojeg mlađeg brata Carla koji je jedva čekao da se makne i pobjegne od problematične prošlosti, Roy nikada nije napustio mirni planinski kraj u kojem su odrasli. Baš kao i svi drugi u gradu, Roy je vjerovao da je Carl otišao zauvijek. Međutim, kad se Carl konačno vrati na njihovo planinsko imanje da bi se pomirio s prošlošću i prepun velikih poslovnih planova koji zvuče predobro da bi bili istiniti, obojica završe uvučena u obračun s vlastitim demonima. Braća su preživjela i gore stvari. Roy je uvijek štitio svojeg mlađeg brata. No, u ovoj situaciji, tajne su preteške, Royev svijet počinje se raspadati i povratka na staro više nema – bit će prisiljen birati između krvne veze i budućnosti za koju se nikada i nije usudio vjerovati da je moguća.

Boris Perić, Tomislav Pletenac: Ne možeš ti to – Iako to nekome može zvučati sarkastično, zajedljivo, pa i moralno krajnje zazorno, neuspjeh, odustajanje i dokoličarenje u duhovnoj su literaturi Zapada i Istoka odavna uvriježene teme, koje pozitivni predznak resi češće nego što bismo gonjeni imperativima rada i uspješnosti bili spremni pretpostaviti. Knjiga Ne možeš ti to predstavlja niz teorijsko-literarnih osvrta na uvriježene obrasce pogreški, zabluda, neuspjeha, odustajanja, gubljenja, pa i propadanja, ilustrirane čitatelju manje-više poznatim i prihvatljivim primjerima iz dalje i bliže prošlosti, dok s druge strane nudi i obrise jedne svojevrsne teorijske „povijesti neuspjeha“ od prvih pera antičkih civilizacija do neoliberalnog duha današnjice. Neuspjeh pritom ne treba shvaćati kao kategoriju rezerviranu isključivo za poslovne pothvate i poduzetništvo kao takvo, jer se, uči nas iskustvo, u njegove koordinate, naputke i formule ipak može utisnuti sve što život čini životom, od osobnih, emotivnih, ljubavnih, pa i seksualnih zakazivanja, sve do onih u arenama visoke politike, medija ili – što da ne? – svakodnevnog, mahom neisplativog kriminala.

Vodič za Minecraft Dungeons – Novi Minecraft vodič! Zli Arc-Illager, koji se dočepao kugle svemoći, okupio je snažnu vojsku i sada hara zemljom, odvodi seljane u zatočeništvo i prisiljava ih na rad. Na ovim stanicama saznat ćeš kako ga poraziti. Naučit ćeš se boriti sa zlokobnim čudovištima Arch-Illagera i pripremiti se za opasnosti koje te čekaju. Saznat ćeš i kako koristiti rijetke predmete koje ćeš pronaći, a sve to kako bi postao najmoćniji ratnik!

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime