Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Chanel Cleeton: Kuba mojih snova – Uzbudljivi povijesni roman te ujedno drugi dio obiteljske sage o Perezovima, započete svjetskom uspješnicom Dogodine u Havani. Šezdesete su godine prošloga stoljeća. Mlada Beatriz Perez, kći kubanskog šećernog magnata, izbjegla je s obitelji na Floridu. Kubanska revolucija oduzela joj je sve – brata, narod, domovinu. Beatriz je opsjednuta osvetom i željom da vrati život koji je ostavila na Kubi pa se, kako bi se približila samom Fidelu Castru, pridružuje CIA-i te biva uvučena u opasni svijet špijunaže. Dok hladni rat bjesni poput uragana nad obalama Floridskog prolaza, Beatriz je uhvaćena u rascjep između američke politike prema Kubi i zabranjene veze s ambicioznim, moćnim muškarcem. Kad prevrtljive mijene povijesti zaprijete svemu za što se borila, morat će odabrati između prošlosti i budućnosti – ali povuče li pogrešan potez, mogla bi izgubiti sve – ne samo otok koji voli, već i muškarca koji joj je zarobio srce…

Dan Carlin: Kraj je uvijek blizu – Tvorac popularnog podcasta „Hardcore History“ u ovoj nam jedinstvenoj knjizi donosi pogled na apokaliptične trenutke iz povijesti kako bi nam pomogao razmišljati o izazovima budućnosti. Rađaju li teška vremena žilavije ljude? Može li se ljudska vrsta nositi sa snagom svojega oružja, a da se ne uništi? Hoće li tehnologija ikada doći do svojega vrhunca ili će nazadovati? Nitko ne zna odgovore na ta pitanja, no nitko ih ne postavlja na tako zanimljiv način kao što to čini Dan Carlin. Dan Carlin u ovoj knjizi razmatra pitanja i povijesne događaje koji nas tjeraju da se zamislimo oko mogućnosti koja nam zvuči gotovo nevjerojatno: da ćemo možda doživjeti sudbinu svih prethodnih era. Hoće li se naš svijet ikada pretvoriti u ruševinu koju će iskapati arheolozi u budućnosti? Pitanja koja postavlja uključuju najvažniji problem koji možemo zamisliti – preživljavanje ljudske vrste. Od propasti Brončanog doba do izazova nuklearnog razdoblja, to pitanje visi nad ljudskom vrstom poput Damoklova mača. Inspirirana podcastom, knjiga Kraj je uvijek blizu natjerat će vas da dobro razmislite o prošlosti i o samima sebi.

Velika knjiga brojeva – Koliko srca ima hobotnica? Tko koristi čvor osmicu? Što je točno triskaidekafobija? Kreni na putovanje ovom sjajnom knjigom, od jednoroga do gugola, doznaj odgovore na postavljena pitanja te otkrij i nauči još puno toga o predivnom svijetu brojeva.

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime