Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Razmišljate li o novim knjigama koje bi još mogli pročitati, donosimo nove preporuke iz Narodne knjižnice Vrbovec. Na ovotjednom popisu našao se bestseler New York Timesa Aimee Molloy: Savršena majka. One se nazivaju Svibanjskim majkama jer su skupina majki koje su svoju djecu rodile tijekom istog mjeseca. Dvaput tjedno sastaju se zbog podrške i druženja. Kad odu zajedno na piće u bar u svome kvartu, žele samo mali, veseli prekid dnevne rutine. Ali te vruće noći na Dan neovisnosti, 4. srpnja, nešto je strašno pošlo po zlu: jedna od beba nestala je iz kolijevke. Winnie, samohrana majka, zapravo nije željela ostaviti svoje dijete s dadiljom, ali nagovorile su je prijateljice, Svibanjske majke. A sada ga nema.

Gordana Buljan Flander i suradnici: Znanost i umjetnost odgoja: praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje. Ova knjiga posvećena je roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, skrbnicima i svima drugima koji sudjeluju u odgajanju djece. Sadrži stručne tekstove 32 autora – psihologa, psihijatara, socijalnih pedagoga, neuropedijatrice, logopeda i drugih. Sadržajno knjiga prati roditeljstvo od odluke na roditeljstvo do adolescencije djeteta. Svi tekstovi donose suvremene znanstvene i stručne spoznaje te konkretne savjete i primjere iz prakse, uz popis korištene literature za daljnje istraživanje. Knjiga je bogato opremljena fotografijama, dječjim crtežima, pismima i porukama odraslima.

Manuel Šumberac: Potraga je jednostavna priča s malo riječi, ali s upečatljivim ilustracijama i važnom porukom. Likovi u ovoj priči su psi u potrazi za nečime, od prvog koji je krenuo s potragom do posljednjih koji su došli sa svih strana kako bi pomogli u ovoj velikoj potrazi. Međutim, u životu često kad tražimo nešto, dobijemo ono što nismo tražili, a što nas obogati.

 

( Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec )

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime