Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Margaret Atwood: Svjedočanstva – Nastavak uspješnice Sluškinjina priča prema kojoj je snimljen istoimeni televizijski serijal. Svjedočanstva su remek-djelo naših dana, moćan roman koji možete čitati samostalno ili kao nastavak Sluškinjine priče. Kad su se na kraju Sluškinjine priče za Fredovom zalupila vrata kombija, nismo mogli ni naslutiti što ju čeka – sloboda, zatvor ili smrt. Svjedočanstva napokon odgovaraju na to pitanje. Petnaest godina nakon što je Fredova otišla u nepoznato, tri žene iz Gileada ustaju protiv režima koji je ušutkao žene. Njihova svjedočanstva razotkrivaju što se zbiva u samome srcu Gileada.

Blaženka Rogan: Moberi – psihopati i sociopati na radnome mjestu-Prvo sveobuhvatno djelo u Hrvatskoj s temom mobinga na radnome mjestu!
Autorica, stručnjakinja u području mobinga, napisala je ovu korisnu i vrijednu knjigu na znanstven i istodobno popularizacijski način. Knjiga obuhvaća znanstveno i stručno dokazive i dokazane te praktično primjenjive postavke o društvenom fenomenu mobinga, i to u radnim odnosima. Izvoran je doprinos stručnom proučavanju mobinga, pomaže u njegovu otkrivanju i strategijama kako se s njim suočiti i kako ga prevladati. Knjiga oslikava problem mobinga kao „tihog i perfidnog ubojice” radnika na radnome mjestu. Zahvaljujući tome, svakome tko je pročita pomoći će da otvori oči i shvati kako ono što mu se događa na radnome mjestu nije slučajnost, već štetno djelovanje s namjerom. Ova je knjiga namijenjena znanstvenoj i stručnoj te široj javnosti, ponajprije žrtvama mobinga, moberima i svjedocima mobinga, poslodavcima i njihovim predstavnicima, članovima uprava, direktorima, voditeljima, radnicima i njihovim predstavnicima, sindikatima, povjerenicima za zaštitu dostojanstva radnika, političarima koji imenuju uprave društava, predstavnicima zakonodavne i sudske vlasti, sudcima, odvjetnicima, učenicima i nastavnicima srednjih škola i fakulteta, pogotovo onima koji slušaju ili predaju predmete iz psihologije, sociologije, medicine, ekonomije, radnog prava i etike.

Maria Isabel Sánchez Vegara: Mali ljudi,veliki snovi: Stephen Hawking – Kada je Stephen Hawking bio mali dječak, promatrao je zvijezde i razmišljao o svemiru. Premda nikada nije bio najbolji učenik u razredu, znatiželja ga je odvela do najboljih sveučilišta u Engleskoj: Oxforda i Cambridgea. Dovela ga je i do jednog od najvećih znanstvenih otkrića dvadesetog stoljeća: Hawkingova zračenja. Na kraju ove inspirativne priče o životu briljantnog znanstvenika, pronaći ćete životopis s obiljem podataka i fotografija. Iz serije knjiga Mali ljudi,veliki snovi u Narodnoj knjižnici Vrbovec potražite još dva naslova: David Bowie i Zaha Hadid!

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime